Zuhair Murad – Simbolul Orientului Mijlociu in Glamour, Design si Moda

Brand

Zuhair Murad – Simbolul Orientului Mijlociu in Glamour, Design si Moda

28

De origine libaneza, Zuhair Murad s-a nascut in 1971 in Beirut si reprezinta astazi simbolul Orientului Mijlociu in glamour, design si moda. La scurt timp dupa terminarea liceului, Murad se muta in Paris unde obtine diploma din moda, pentru ca in 1995 sa se intoarca in Liban si sa isi deschida primul sau atelier, deschizand drumul spre o cariera definita de creatii ilustre si teme distincte.

Prima aparitie pe catwalk are loc in 1999 la Roma cu o colectie care a uimit, piesele sale vestimentare fiind incluse in calendarul italian; este ales de L’agenzia per la Moda sa apara in 2001 la deschiderea festivalului din Roma. Murad a devenit foarte repede cunoscut ca designer nu numai in Italia dar si in Franta, urmand cele mai importante orase simbol ale modei; a fost numit de publicatiile internationale ‚The Star Rocketing Designer’ si ‘Tomorrow’s Star’, fiind unul dintre cei mai promitatori tineri designeri ai noii generatii, datorita creativitatii si stilului unic.
Ceea ce a inceput initial ca un hobby alcatuit din mic schite si si picturi pe hartie si panza, s-a transformat intr-un mic imperiu cu o puternica recunoastere si o reputatie in crestere : ‚Am inceput de la zero si mi-am croit singur drumul spre ascensiune. De cand eram copil, imi imaginam schitele pe modele imaginare. Mi-am dorit dintotdeauna sa lucrez in lumea luxului si designului…si cum tara mea este recunoscuta pentru frumusetea naturala…viata m-a condus spre lumea haute couture’ – a marturist Murad, el fiind exemplul perfect al reusitei prin ambitie, preseverenta si creativitate.

Tanarul designer libanez a prezentat unul dintre cele mai incitante colectii toamna-iarna 2004-2005 in Paris la Carrousel du Louvre, reprezentatia sa aducand un suflu proaspat inceputului de sezon; a imbinat stilul Romanesque cu stilul femeii moderne de astazi, o combinatie intre mit, literatura si Printesa Sherezada.
Deschide un magazin in Beirut pe Charles Helou Avenue si unul in Paris pe Rue Francois Ier, liniile sale cuprinzand imbracaminte, produse de frumusete, costume de baie, lenjerii, ochelari de soare, mobilier. Detine de asemnea in Milano un magazin pe Borgogna, linia ready to wear fiind prezenta in peste 60 de boutique-uri din intreaga lume. Astazi are peste 100 de angajati, in atelierul sau desfasurandu-se toate activitatile de la creatie, pana la proiectare si PR.

De la debutul pe catwalk-ul parizian, el si-a imbunatatit in mod constant tehnica si detaliile, creatiile sale actuale putand fi comparate cu cele ale couturierilor consacrati, combinand foarte bine culorile  bogate ale tarii natale cu eleganta femeilor europene. A realizat rochia pentru Miss France – Chloé Mortaud cu care a participat la Miss Universe 2009, a creat 5 rochii pentru finala Miss Franta 2010. Dintre vedele care imbraca Zuhair Murad se remarca Christina Aguilera, Jennifer Lopez, Ivana Trump, Beyoncé, Jennifer Lopez, Shakira, Katy Perry, Christina Applegate, Vanessa Williams, Miley Cyrus, Ana Ortiz.

Comments are off this post!