Am Nevoie de O Agentie de Modelling?

Despre modelling

Am Nevoie de O Agentie de Modelling?

17

Daca iti doresti sa devii un model sau esti unul, de multe ori apare intrebarea : “am nevoie de o agentie de modelling?” si asta in conditiile in care internetul iti poate oferi multiple posibilitati, dar te si poate expune multor situatii neplacute.

O agentie de modelling profesionista, are multe relatii stabile cu diversi parteneri. Agentia stie cine sunt clientii respectivi, in ce consta jobul pentru care sunteti solicitati si ce este foarte important, veti fi in siguranta, de la conditiile de lucru si pana la persoanele cu care veti intra in contact.

In cazul in care gasiti un job pe internet, acesta poate fi destul de riscant din mai multe puncte de vedere. Daca totusi acceptati acest lucru, mergeti insotiti de cineva de incredere.

Cand aveti contract cu o agentie de modelling profesionista, fiti siguri ca obtineti maximul din ceea ce se poate castiga in job-ul respectiv! In calitate de freelancer si mai ales, fara prea multa experienta, nu veti sti adevarata valoare a ceea ce faceti: ceea ce ar valora mult, e posibil ca voi sa faceti pe bani putini! O agentie de modelling va cunoaste valoarea reala a jobului pentru care sunteti solicitati si se afla in cea mai buna pozitie de a obtine pretul corect.

De cealalta parte, puteti gasi pe internet foarte multi angajatori pe care nu ii cunoasteti si nu stiti prea multe despre ei, iar in cazul unui job profitabil ambelor parti, exista posibilitatea sa incasati foarte putini bani sau deloc. Mai mult, puteti ajunge in situatia in care nu puteti avea niciun drept asupra fotografiilor, care odata aparute – in mod deosebit in mediul online, nu le mai puteti controla usor.

Cele mai bune locuri de munca in modelling, sunt gasite/oferite de catre agentiile de modelling. Un client serios, care isi doreste rezultate pe masura si lucreaza intr-un mod profesionist, intodeauna va apela la o agentie de modelling si in niciun caz nu va incepe cautari pe internet in gasirea persoanei potrivite. Niciuna din cele doua parti nu vor sa riste, este o colaborare/afacere win to win, lucrurile sunt bine definite, iar cariera voastra ca model este pe o panta ascendenta.

Cand va bazati pe mediul online, lucrurile stau putin diferit, pornind de la oportunitatile de angajare si pana la plata propriu zisa, sansele de a va gasi un loc de munca in adevaratul sens al cuvantului, fiind destul de scazute.

Aveti reale calitati de model? Puteti atrage atentia mult mai usor, daca aveti contract cu o agentie de modelling de prestigiu! Un model este descoperit, daca este persoana potrivita la locul si momentul potrivit, de acest lucru ocupandu-se agentia care te reprezinta. Mai mult, un model poate avea expunere internationala, apartinand in acelasi timp mai multor agentii de modelling (un model poate avea simultan, contract cu o agentie din Franta, Italia, Japonia).

Prezenta pe un site dedicat modelling-ului (ex: www.famost.ro), este o optiune foarte buna de luat in considerare. Pentru multe agentii de modelling, astfel de site-uri sunt foarte utile si practice, deoarece pot gasi modele mult mai usor, fara a organiza casting-uri obositoare si in care exista riscul de a nu gasi ceea ce cauta. In acest caz, o agentie de modelling stie cum arata modelul, are caracteristicile fizice, impreuna cu alte date elementare si informatii.

Un model, are posibilitatea sa aleaga varianta care i se potriveste cel mai bine. Daca are multe conexiuni, isi doreste o anumita independenta, modelling-ul este un al doilea job sau o face pur si simplu ca un hobby, atunci poate lucra pe cont propriu. Daca isi doreste performanta si are reale calitati, atunci prezenta agentiei de modelling este obligatorie.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *