City Femme-ghidul femeii cosmopolite

Tendinte&Stil

City Femme-ghidul femeii cosmopolite

Oana Bonu si Andreea Paduraru, surori printre altele, sunt ceea ce s-ar putea numi, simplu, esenta de femeie.
407

Daca despre City Femme – blogul www.cityfemme.com am spune ca este numai de moda, ei bine… ne-am afla intr-o mare confuzie. O data, pentru ca frumusetea, sanatatea, gastronomia, stilul de viata sunt mai mult decat o minutioasa etalare de tinute in trend, de platouri pentru gurmanzi si gourmeti, apoi pentru ca fetele astea doua, Oana Bonu si Andreea Paduraru, surori printre altele, sunt ceea ce s-ar putea numi, simplu, esenta de femeie. In alte cuvinte, ceea ce reusesc ele sa faca pe blogul caruia i-au dat acest frumos nume, este sa creioneze liniile de forta ale femeii moderne, pentru care niciun segment al vietii nu trebuie neglijat. Tocmai de aceea, o calatorie pe site-ul lor, ca si pe paginile de socializare cu acelasi titlu (Facebook ori Instagram) este un traseu de initiere in tainele feminitatii, fara ca asta sa se transforme in activism feminist, de pilda. Nu, nu!

Iata, aflam ca fetele acestea curajoase si cu o mie de idei faine s-au gandit, prin 2016, ca n-ar fi rau sa se expuna, in sensul cel bun al termenului, fiindca au cu adevarat lucruri de impartasit de la gusturile literare, care le-au condus spre facultati din Bucuresti in care cuvantul ”isi spune ultimul cuvant”, Litere, respectiv Jurnalism, pana la gusturile culinare si aici vorbim- o Doamne!- de o groaza de preparate delicioase, pe probate!

De notat este faptul ca, la finalul anului 2017, Oana a fost castigatoare a concursului “Reporter si Blogger European”, sectiunea blog, organizat de Reprezentanta Uniunii Europene in Romania. Un an mai tarziu, in 2018, blogul fetelor City Femme – a fost nominalizat de catre Digital Divas la categoria “Young Divas in Beauty Blogging“.
Desi plecate din Valenii de Munte, cele doua surori si-au urmat cursul firesc al destinului Oana a ramas in Bucuresti, iar Alina a plecat in Aix-en-Provence, insa asta nu o impiedica sa fie activa pe blog, mai ales in sfera culinara. Asa ca daca simtim un discret parfum frantuzesc prin retetele propuse, este doar pentru ca o farfurie cu bucate delicioase nu poate sta decat intr-o bucatarie cu miros de lavanda si aroma de vin ”mis en bouteille au chateau”.
Ce ne place mult, mult de tot pe pagina acestor fete este ca, printre altele, preiau comunicate de presa de interes general si le posteaza in spatiul lor, pentru ca cititoarele lor fidele sa aiba acees si la informatii pe care, altfel, le-ar trece cu vederea, fiindca stim si noi cum e timpul li-mi-tat! Uite asa am aflat, de exemplu, der premierele Teatrului National din Bucuresti, iubit si prea-iubit de Oana, de sugestii la suplimente nutritive, de produse de ingrijire personala ori de actiuni filantropice cu efecte in domeniul sanatatii sau al educatiei.
Trebuie sa recunosc atunci cand gasesc oameni iubitori de lectura devin hipersensibila si, trufasa fiind, gasesc ca asta e un lucru bun. Chiar mi-a fost de mare ajutor sa vad un top al cartilor citite in 2018, din mai multe motive este facut de o persoana de la care am ce descoperi, sunt recente si, mai ales, decente. Prin urmare, nu am decat sa imi procur volumele acestea, la care, sa speram, voi avea de scris recenzii savuroase Trilogia Balcanica, de Olivia Manning, Bunica mi-a zis sa-ti spun ca-i pare rau, de Fredrik Backman si O logodna foarte lunga, de Sebastien Japrisot. Ce as mai putea sa spun Merci de pont!

Ce e drept, nu toate textele pe care le regasim pe site apartin celor doua surori, dar ceea ce mi-a placut e faptul ca intotdeauna, subliniez-intotdeauna, este precizata sursa din care este preluat materialul, ceea ce e dovada de fair play. Pentru mine, e o munca cinstita, fiindca, neavand timp de navigat, vad stranse laolalta cele mai utile sfaturi, cum ar fi cele legate de moda, de viata vedetelor (la care simt ca am ramas deja repetenta!), de beauty tips&tricks, de terapii alternative, de relatii sau de modalitati de petrecere a timpului liber.
Mi s-a parut grozava ideea de ”rucsac in spinare”, pe care Oana pare sa o imbratiseze cu o constanta matematica si m-a fascinat mai ales povestea legata de aventura Oktoberfest. Asta s-a intamplat in timpul excursiei de peste 4000 de kilometri pe care ea a facut-o alaturi de sotul ei. Pe parcursul acesteia, au ajuns si la Munchen, la cel mai cunoscut festival al berii din lume. Ce mai, de la cazarea in zona de camping, la seriozitatea nemtilor, la atmosfera cu multe grade (intelegeti ce vreti!), totul a fost wow-wow-wow! Empatici fiind, ne bucuram si noi de experienta pe care au avut-o! Este, fara doar si poate, o activitate de luat in calcul, daca te nimeresti la inceput de toamna in Germania!
Dragile noastre (ca n-as indrazni sa ma adresez si barbatilor, desi, cine stie), City Femme este spatiul ideal in care, putandu-ne privi in oglinda, sa ne intrebam ce bifam pe ziua in curs: moda, frumusete, dezvoltare personala, implinirea celor mai mari pasiuni, pentru ca, in fond, tot mixul acesta vorbeste despre cum suntem noi femei moderne, indraznete, determinate sa facem ceva in folosul nostru, pentru a regasi armonia, indiferent de unde vine ea, din interior sau din exterior!

Material realizat de Adina Mitrica

Comments are off this post!