Cum sa iti descurci parul. Sfaturi utile

Cum sa iti descurci parul uscat, Cum sa iti descurci parul umed ...

Cum sa iti descurci parul indiferent de tipul sau, daca este uscat sau umed, este un lucru important de stiut, pentru ca, cu siguranta, fiecare dintre noi s-a confruntat, cel putin de cateva ori pana acum, cu un par incurcat, consecinta fie a faptului ca ne-am dorit mai mult volum sau pur si simplu am dormit mai agitat intr-o noapte. Si nu conteaza ce tip de par ai, acest lucru se poate intampla oricarei persoane care detine un par de o lungime ce ii permite acestuia sa isi faca de cap.

Cum sa iti descurci parul uscat

Daca parul tau este uscat, exista sanse reale sa il descurci, doar ca trebuie putin umezit inainte de asta. Iata care sunt pasii:

  • Separa-ti parul in 2 pana la 4 sectiuni, acest lucru depinzand de lungimea parului si de grosimea firelor; si cu cat sectiunile vor fi mai mici, cu atat va fi mai usor sa le parcurgi.
  • Foloseste un spray special destinat acestui scop, pulverizand si concetrandu-te pe zonele problematice.
  • Cu ajutorul unui pieptene cu dinti largi, incepe sa-ti periezi usor parul, asigurandu-te ca parcurgi toata lungimea, din varfuri si pana la radacini!
  • Repeta acesti pasi pentru fiecare sectiune in parte, pana cand ai parul total descurcat, apoi foloseste pieptenele pentru a aduce parul la forma initiala, doar ca acum, descurcat.

Cum sa iti descurci parul umed

  • Daca tocmai ai iesit de la dus si parul este foarte incalcit chiar si dupa folosirea balsamului, poate fi necesara folosirea unui produs leave-in.
  • Foloseste un spray sau o lotiune leave-in, pulverizand uniform tot parul pentru indepartarea incurcaturilor si prevenirea aparitiilor noi.
  • Apoi, poti folosi pieptenele urmand pasii mentionati in cazul parului uscat! Daca folosesti acelasi produs ca si in cazul parului uscat, asigura-te ca este potrivit atat parului uscat cat si umed.

Am vreo sansa daca este foarte incalcit?

Daca parul tau este foarte foarte incalcit, nu trebuie sa intri in panica, pentru ca exista solutii! Si chiar daca procedura nu este la fel de facila ca cea a unui par incalcit in mod normal, trebuiesc parcurse anumite etape, pentru a nu-l taia sau a-i face mai mult rau.

Ajungi in astfel de situatii cand ai fire de par cazute si tu nu prea te-ai mai periat. Aceste fire de par cazute vor infasura in cele mai bizare moduri firele de par normale, creandu-ti astfel, probleme extreme.

A descalci un astfel de par si uscat, este o sarcina dificila, asa ca, foloseste un spray sau un balsam adecvat, dar mare grija sa nu exagerezi cu umezeala, pentru ca acest lucru poate duce la ruperea altor fire si poti intra intr-un cerc vicios!

Slabeste cu ajutorul degetelor punctele in care este incalcit parul pentru a fi mai lejere si a lasa sa patrunda umezeala de la spray. Cand ai reusit sa faci cat se poate de lejere punctele de innodare, foloseste pieptenele, dar incet. Nu intra in panica daca vei vedea multe fire imprastiate haotic … ele sunt firele deja cazute si care ti-au creat probleme.

Cum sa iti descurci parul cret

Exista mari sanse ca parul tau, daca este cret, sa nu aiba parte de umezeala necesara, asa ca hidrateaza-l, fie ca folosesti apa simpla, apa cu balsam sau produsul preferat de descalcire. Atentie doar ca produsul sa fie in cantitatea corecta si adaptata texturii specifice parului.

  • Dupa ce ai hidratat parul, imparte-l in sectiuni si incepe sa-l desfaci fie cu degetele, fie cu un pieptene, doar atentie sa nu tragi prea tare de el pentru a nu-l incurca si mai tare. Trage usor nodurile spre exterior!
  • Incepand de jos spre varfuri, mergi usor cu un pieptene cu dinti rari! Miscarea nu trebuie sa fie inversa, deoarece vei impinge nodurile spre radacini si vei incurca parul si mai tare!
  • Dupa ce ai terminat o sectiune, treci la urmatoarea!