Firele de par despicate

Frumusete

Firele de par despicate

si cum putem gestiona situatia ...
253

Firele de par despicate reprezinta una din problemele cu care se confrunta aproape orice femeie si este un semnal ca trebuie sa facem ceva parului, sa luam masuri pentru ca acesta sa aiba un aspect sanatos. Am putea sa ne gandim la stratul exterior al podoabei noastre capilare ca la cuticule, iar in cazul in care acesta nu este protejat corespunzator, parul este afectat de razele soarelui, de caldura instrumentelor de styling, ceea ce duce la rupere si/sau despicare.


Proteina este esentiala

Marea parte a stratului exterior al firului de par este alcatuit din keratina, astfel incat, orice proteina infuzata se intoarce in par.

Limiteaza caldura!

Trebuie limitata utilizarea caldurii pe par, fie ca vorbim de uscatoarele de par sau de placa de indreptat parul. Daca este neaparat necesar sa iti aranjezi parul cu astfel de instrumente, foloseste un produs de protectie si incearca sa ai cel mai scazut nivel de caldura!

Nu le ignora!

In timp, firele de par despicate castiga tot mai mult teren daca le neglijam, astfel ca, la un moment dat, vom fi nevoite sa taiem mai mult din par decat ne doream. Un taiat al parului regulat – 6-8 saptamani, tine totul sub control.

Hidrateaza bine!

Parul natural se despica la capete din cauza ca este uscat; aceasta ar fi una din principalele cauze. Incearca sa ti-l piepteni zilnic profund, foloseste produse de hidratare si consuma lichide.

Repara-l cat se poate!

In afara de taierea capetelor, poti folosi balsam de reparare al parului, pentru a imbina partile lezate cu cele sanatoase – cel putin temporar, dar si uleiuri speciale sau produse similare.

Comments are off this post!