Greseli Inerente ale Unui Model Aflat la Inceput de Drum

Nerabdare, dorinta mare, renuntare, bani cheltuiti … sunt doar cateva din greselile pe care le poate face un model fara experienta si nu numai … cum le putem corecta?

Esti la inceput de drum in modelling sau iti doresti o cariera in aceasta industrie? Cu siguranta pe drumul pe care ti l-ai ales, se vor strecura greseli, vor aparea situatii inopinate, cu sau fara voia ta. Cu toate acestea, in modelling – ca in orice alt domeniu, exista situatii asemanatoare si repetitive. Cele mai “reprezentative” sunt mentionate mai jos, iar noi speram sa va ajute catusi de putin, pentru a lua cele mai bune decizii la momentul oportun.

1 Fiind entuziasmata de posibilitatea inceperii unei cariere in modelling, de multe ori, ai tendinta sa incepi sa cheltui bani, sa investesti in tine. Sunt de inteles ambele aspecte: atat entuziasmul, cat si dorinta de a investi, dar, pana cand nu esti sigura ca intr-adevar, o agentie este interesata de tine, ar trebui sa pastrezi la un nivel minim, toate cheltuielile. Anumite chetuieli sunt necesare, dar nu trebui sa cheltui sume impresionante. Ok, daca platesti pentru o sedinta foto profesionista, poate fi un bun prilej sa vezi cum decurg lucrurile in acest sens: te bucuri de un machiaj profesionist, te distrezi, in schimb, aceste lucruri nu iti sunt de niciun folos cand esti la inceput. Ce ar trebui tu sa faci? Fa-ti cateva fotografii reprezentative si incearca sa intri in contact, cu cat mai multi scouteri si agentii de modelling.
2 Modelele aflate la inceput de drum, nu apreciaza importanta fotografiilor tip “Polaroid”, care, pentru o agentie de modelling sau un scouter, sunt mult mai importante comparativ cu fotografiile profesionale. In astfel de fotografii, ei pot vedea sanatatea pielii si a parului, structura osoasa, proportionalitatea corpului, samd. Ei trebuie sa te vada naturala si nicidecum “ascunsa” dupa machiaj sau prelucrare digitala.

3 Care este parerea ta vis-a-vis de cei cu greseli ortografice? Nu prea buna, nu? Avand in vedere ca – actualmente – email-urile reprezinta cea mai folosita forma de corespondenta, ai grija atunci cand trimiti ceva! Greselile de limba sau de ortografie, pot reprezenta o bila neagra pentru voi, la fel ca si informatiile neadecvate trimise.

4 Dorinta prea mare de a avea o cariera in modelling, nu e chiar in regula, deoarece te poate deconecta de la realitate. Sunt multe tinere, care afirma, ca ar face orice pentru o cariera in modelling…ce inseamna acest “ar face orice?”. Cu siguranta pentru o agentie de modelling cu reputatie sau un scouter  profesionist, acest lucru nu suna foarte bine…nimeni nu vrea sa-si compromita pozitia castigata prin seriozitate si munca, si care a consumat mult timp si resurse. Pe de alta parte, daca esti pusa in vreo situatie compromitatoare, acest lucru ar trebui sa iti dea de gandit!

5 Ai vreun model pe care il admiri? Cum ai aflat de el? In urma succesului si a expunerii. Ce trebuie sa intelegi de aici, este ca nu trebuie sa ai un cerc inchis de colaboratori. Trebuie sa ai contacte cu cat mai multe persoane pentru o mai larga expunere, pentru a avea sanse mai mari de a reusi in acest domeniu.

6 Nu este placut pentru nimeni sa auda “nu esti potrivita” pentru ceea ce cautam acum! Acest lucru nu trebuie luat personal, orice model auzind acest lucru de foarte multe ori de-a lungul carierei sale. Pur si simplu nu te pliezi pe ceea ce au ei nevoie in acel moment (ex: esti blonda – este cautata o bruneta) si doar faptul ca ai fost chemata/primita, trebuie sa te bucure si sa-ti dea incredere pentru viitor.

7 Dorinta de a ajunge “cineva” peste noapte si neimplinirea acestui vis, de multe ori dezamageste si acest lucru te face sa renunti! Foarte multe modele cu reale calitati, renunta foarte usor pentru ca nu au rabdarea necesara si nu se informeaza despre modul in care decurg lucrurile in aceasta industrie. Supermodelul Gisele Bundchen care a castigat in 2014 – conform Forbes Magazine – 47 milioane dolari, a fost respinsa de 42 de agentii, pana cand i s-a oferit o sansa. Acest lucru, da de gandit, nu-i asa? Poate nu vei ajunge sa castigi ca ea, dar cine stie ce iti ofera viata?

MULT SUCCES!