Ingrediente noi

Frumusete

Ingrediente noi

pentru infrumusetarea perfecta!
225

Ingrediente noi inseamna produse sanatoase in rutina zilnica de infrumusetare, fapt care confirma ca ai constientizat importanta lor; iar tenul si sanatatea lui, conteaza pentru majoritatea pielii de pe corp, asa ca incepe aici, pentru ca influentele benefice sa fie cat mai rapide!


Parabeni

Cauta metil-, butil-, probil- paraben pe lista ingredientelor de infrumusetare, acesti conservanti fiind folositi pentru prevenirea cresterii bacteriilor in produse, dar exista dovezi care arata ca acestia exercita si o anumita influenta asupra nivelurilor de hormoni. Un studiu a aratat o scadere a duratei ciclului menstrual cu o crestere vizibila a nivelului parabenilor in urina.

Sulfati

Lauril de sodiu sulfat (SLS) si lauret de sodiu sulfat (SLES) sunt surfactanti utilizati frecvent in sampoane si alte produse de spalare pentru a crea spuma si a spala in profunzime. Sunt cunoscuti ca blocheaza pielea de a absorbi umiditatea si uleiurile naturale, ceea ce duce la uscaciune, inrosire, sensibilitate excesiva.

Parfumuri sintetice

De retinut ca termenul de parfum pe o eticheta, este un termen variabil, care poate contine orice numar de ingrediente, care raman in mod legal … confidentiale. De multe ori, parfumurile contin ftalati si alcooluri care duc la uscarea pielii; de asemenea, parfumurile create in acest mod sunt sensibilizante. In mod real, ele pot provoca reactii adverse, de la dureri de cap cronice, pana la eruptii cutanate.

Ftalatii

Aceste substante care se gasesc in parfumuri, le ajuta sa tina cat mai mult, iar unele dintre ele regasite in alte cosmetice (lac de unghii, spray pentru par), le ofera flexibilitate. Sunt usor de absorbit de catre corp si imita estrogenul, care perturba nivelurile si ciclurile hormonale. Studiile fac legatura intre acesti ftalati si cancerul de san.

Fixatori

Acestia functioneaza ca emulgatori sau solventi, permitand altor ingrediente sa patrunda mai bine in piele. Ei sunt adesea contaminati cu oxid de etilena, cunoscut ca fiind cancerigen.

Ce ingrediente noi putem folosi pentru sanatatea noastra si a mediului inconjurator?

Spalat corp

Body Wash Rosemary Lemon. Aceasta formula renunta la parfumurile sintetice, pentru un amestec de ingrediente noi – uleiuri esentiale cu proprietati terapeutice, care poate avea un bun impact asupra sistemului nervos. Efectele lamaiei si a rozmarinului, au fost dovedite de cercetari ca un efect de imbunatatire a dispozitiei.

Bai

Plant Apothecary Super Soak. Multe ingrediente folosite in produsele de infrumusetare au abilitatea de a trece prin piele si a intra in sange. Este foarte important ca o astfel de experienta sa fie una cat mai sigura, de aceea sunt indicate ingredientele organice.

Sapunul

Osmia Coffee Mint Soap. Versiunile naturale ale sapunurilor au in general, un continut ridicat de glicerina (care atrage umezeala in piele). De asemenea, aceste sapunuri nu contin aditivi duri, fapt care poate duce la uciderea bacteriilor bune si eliminarea uleiurilor corpului; orienteaza-te spre sapunurile cu ingrediente noi care contin unt de shea, pentru eliminarea usoara a impuritatilor.

Scrubul

Grown Alchemist Body Exfoliant. Produsele de infrumusetare au fost gasite in nivelurile joase ale apelor de suprafata, ceea ce indiscutabil, are un efect negativ asupra vietii marine. Folosind un scrub prietenos cu mediul inconjurator, il protejezi atat pe acesta, dar ai parte si de beneficiile pentru care il folosesti.

Balsamul

Pai Head to Toe Hero Buriti Balm. Lichidul petrolier si uleiurile minerale sunt ingredientele standard principale in produsele care au scopul de a vindeca pielea si de prevenire a pierderii umezelii acesteia, prin crearea unei bariere. Partea negativa este aceea ca infunda porii si dauneaza mediului inconjurator. Acest balsam in schimb, este realizat din ingrediente noi, ca uleiurile de plante hranitoare – pentru protejarea si vindecarea pielii.

Ulei de corp

Tata Harper Revitalizing Body Oil. Astfel de lotiuni sunt un amestec de apa si ulei si orice este amestecat cu apa – necesita conservant, in caz contrar, se poate dezvolta mucegaiul. Dar uleiul de corp prezentat aici, elimina necesitatea folosirii conservantilor, cum ar fi parabenii. Aplica acest amestec botanic pentru a inmuia pielea si poti avea acelasi efect hidratant ca si cum ai folosi o crema obisnuita.

Comments are off this post!