Noile tendinte: rujul mat

Frumusete

Noile tendinte: rujul mat

30

Chiar daca rujul mat te poate speria si te poate face sa te simti ca intri pe un teritoriu necunoscut, nu ar trebui sa intri in panica, pentru ca aceasta noua nuanta este cea mai simpla si poti realiza cele mai indraznete lucruri. Si spre deosebire de versiunile satinate, acestea nu se scurg si mai mult, stau destul de mult pe buze, asa ca nu vei fi nevoita sa te dai cu ruj tot timpul! Si chiar daca nu esti o persoana care foloseste rujul in mod curent, exista astazi multe tipuri care se situeaza intre uscat si lichid. Astfel, poti avea o nuanta care se poate apropia de glossy dar in acelasi timp, sa aiba o consistenta laptoasa.

Spre deosebire de stilurile lucioase, satinate,

rujurile mate nu au proprietati de hidratare pentru a ascunde buzele crapate. Astfel, exfolierea este esentiala, culoarea rujului neputand intra in crapaturile buzelor, daca acestea exista. Pentru inceput, indeparteaza celulele moarte de pe buze cu ajutorul diverselor metode, indiferent ca folosesti miere, zahar, creme, masti de buze.

Vezi care este nuanta ta!

In cazul in care nuanta naturala a buzelor este rozul, nuanteaza-l cu un anticearcan lichid cu o nuanta mai deschisa decat pielea ta. O nuanta neutra te asigura ca culoarea rujului ramane exact asa cum e, mai mult, creste durata in care rujul va ramane fixat pe buze, fara a fi nevoita sa te dai de cateva ori pe zi. Foloseste un buretel de makeup sau o perie de buze pentru aplicarea bazei.

Pastreaza linia colorata!

Rujurile mate nu se amesteca atat de bine asa cum o fac de multe ori cele glossy, asa ca nu este necesar sa trasati conturul de buze. Dar, in cazul in care vrei sa definesti buzele in mod subtil, poti incepe cu un contur de buze de culoarea pielii, care ti le vor amplifica fara sa para nimic exagerat. Acest lucru, te va ajuta sa creezi o bariera invizibila, facand intreg procesul, mult mai usor.

Poti face un ‘M’

Arcul lui Cupidon este un ‘must have’ daca vrei sa ai cele mai frumoase si bine conturate buze. Asa ca, foloseste o perie de buze pentru a ‘colora’ si uniformiza cat mai bine arcurile buzelor si odata ce aceasta etapa este realizata, restul va fi floare la ureche.

Netezeste rujul pe buze,

incepand de la mijlocul gurii spre exterior. Apasa usor pe buze si mergi cu culoarea spre exteriorul buzelor, accentuand cu nuanta acolo unde este necesar.

Trasatul conturului buzelor

dupa aplicarea culorii este o miscare controversata, dar poate deveni o miscare preferata a ta. Poti folosi un creion de buze dupa ce aplici culoarea, pentru retusare si pentru a da o forma bineconturata si uniforma.

Foloseste o tesatura,

pliaz-o in doua si foloseste doar o parte pentru buze. Tine-o pe buze si intre buze, pentru excesul de culoare. Aplica inca un strat de culoare daca este nevoie, mai poti sterge inca o data si esti gata pentru orice ocazie!

Comments are off this post!