Ridurile si liniile fine. Seruri care chiar dau rezultate

Ridurile si liniile fine intra in categoria unor semne ale trecerii anilor de care nu scapa nimeni, dar cu ajutorul serurilor pentru fata, cu siguranta putem incetini evolutia lor.

Ridurile si liniile fine intra in categoria unor semne ale trecerii anilor de care nu scapa nimeni, dar cu ajutorul serurilor pentru fata, cu siguranta putem incetini evolutia lor. Acesti eroi ai ingrijiri pielii iti pot imbunatati in cel mai eficient mod ritualul prin versatilitatea si varietatea lor: pot fi adaugate la hidratante, creme de noapte si masti pentru a le spori puterea, pot fi utilizate ca tratament exact acolo unde este necesara prezenta lor sau prin faptul ca vizeaza aproape orice problema a pielii.

Dar, cu toate diferitele tipuri si ingrediente disponibile – si mai mult decat atat, toate versiunile noi si noile produse – poate fi destul de dificil sa iti dai seama ce sticluta cu minuni ii poate oferi pielii tale intinerirea de care are nevoie. Prin urmare, este extrem de important sa intelegi nevoile specifice pielii si modul in care timpul, mediul si stilul de viata o afecteaza si face ca ridurile si liniile fine sa apara.

Ce ar trebui sa stii?

In primul rand, cum se formeaza ridurile si liniile fine
Liniile fine si ridurile fac parte din procesul natural de imbatranire, intrucat pielea devine mai subtire, mai uscata si mai putin elastica pe masura trecerii anilor. Pana aproape de 30 de ani, productia de colagen si elastina incetineste si datorita faptului ca acestea sunt descompuse mult mai repede decat sunt produse, „blocurile” de piele sanatoasa incetinesc. Tot acest proces, duce la imbatranire, de aici si tenul cu aspect mat, fad, linii si riduri.

Mai adaugam si mediul inconjurator cu poluarea, raze UV si anumite obiceiuri nocive ale stilului de viata cum ar fi fumatul si avem o imagine deloc sanatoasa care accelereaza procesul de imbatranire si degradare a celulelor sanatoase ale pielii si tesuturilor, anumite parti devenind mai groase, altele mai subtiri. La nivel molecular, exista multe schimbari in structurile proteice, anumite proteine sunt descompuse si inlocuite cu altele, diferite in secventa de aminoacizi si comportament fizic.

Cum ajuta serurile

Comparativ cu cremele si lotiune care au acelasi scop, serurile pot patrunde mai adanc in straturile pielii. Cele antirid sunt in majoritate mai lichide si datorita acestui fapt sunt capabile sa patrunda mai repede si mult mai usor in piele si mai mult, ele ofera o formula mai usoara cu cele mai intense rezultate.
Serurile si cremele anti imbatranire pot reduce toxinele din mediu care afecteaza pielea, ducand la refacerea pielii prin colagenul si elastina produse. Pe langa acest proces de inversare a evolutiei ridurilor, serurile pot contribui la prevenirea aparitiei cat mai devreme a ridurilor premature si a liniilor fine. Exista multe ingrediente care pot preveni oxidarea si modificarea componentelor celulare, inclusiv anumite mutatii importante ale ADN-ului cauzate de radiatiile UV.

Ce ingrediente trebuie sa cautam

Cel mai important lucru intr-o astfel de alegere, este identificarea tipului de problema cu care se confrunta pielea. Citeste in continuare despre o serie de ingrediente regasite in seruri, care ii ofera pielii un aspect proaspat si sanatos, prevenind in acelasi timp imbatranirea si aparitia semnelor specifice.

  • Vitamina C este cunoscuta pentru rolul sau esential in stimularea sintezei de colagen, iar in concentratii mai mari, poate avea un rol de exfoliant eficient, reinnoind straturile superioare ale pielii, lasandu-ti un ten mai luminos. Este, de asemenea, un antioxidant puternic, putand ajuta la refacerea pielii cu probleme – cauzate de radicalii liberi, reducandu-se astfel, liniile fine, ridurile si imbunatatindu-se textura.
  • Acidul hialuronic este un puternic umectant sau un ingredient care leaga umiditatea, ajutand pielea sa-si pastreze umiditatea si contribuind la remodelarea colagenului, ceea ce duce la o piele hidratata cu un aspect plin.
  • Peptidele, atunci cand sunt in concentratie mare in ser, ajuta la stimularea productiei elastinei si a colagenului, ceea ce duce la rezistenta si elasticitatea pielii, incurajand vindecarea si remodelarea pielii, netezind liniile fine si ridurile.
  • Factorul de crestere epidermica este un lant molecular de aminoacizi care ajuta la vindecarea si recuperarea ranilor. Actioneaza prin stimularea reparatiei tesuturilor si cresterea celulelor la nivel celular, incurajand formarea fibrelor de colagen si elastina.
  • Celulele stem nu pot regenera efectiv pielea sau nu pot elimina ridurile, au proprietati antioxidante si antiinflamatorii puternice. Iar acest lucru este foarte bun in protejarea pielii impotriva leziunilor solare, ridurilor si ajuta la sinteza colagenului.
  • Retinolul/ vitamina A se leaga de receptorii nucleari si modifica expresia genelor, fiind considerat eroul anti-imbatranirii pielii, datorita capacitatii sale de a minimiza aspectul ridurilor, de a consolida si grosimea si elasticitatea pielii, de a incetini descompunerea colagenului.
  • AHA – Alfa-hidroxi-acizi – cum ar fi acizii glicolici si lactici, sunt folositi in principal ca exfolianti, dar pot, de asemenea, promova sinteza de colagen, corectarea decolorarii si imbunatatirea aspectului liniilor si a ridurilor. Ajuta si la tratarea acneei si la o absorbtie mai buna a produsului.
  • Vitamina E este un antioxidant solubil in lipide, care ajuta la protejarea membranelor celulare de daunele produse de radicalii liberi, rupand reactiile in lant initiate de acestia. Vitamina E este considerata una dintre cele mai harnice ingrediente de ingrijire a pielii, care ajuta la reducerea cicatricilor si la „umplerea” pielii pentru a diminua aspectul liniilor fine si a ridurilor.
  • Niacinamida / Vitamina B3 este un ingredient anti-imbatranire puternic, care poate imbunatati vizibil aspectul porilor largiti, culorile inegale ale pielii, liniile fine si aspectul uscat. Poate reduce chiar riscul cancerului de piele non-melanom la pacientii care prezinta un risc ridicat.
  • Resveratrolul este gasit in membranele strugurilor rosii (si a vinului rosu!). Resveratrolul este un puternic antioxidant care reduce stresul oxidativ si iritatiile, iar in concentratii mari, poate ajuta la imbunatatirea elasticitatii pielii, oferindu-i un aspect radiant si ferm.