Thebe Magugu-Special Guest. De la Johannesburg la Pitti Uomo 100

Thebe Magugu este un designer sud-african ce va prezenta la Pitti Uomo 100 o avanpremiera a unei colectii speciale pentru barbati.

Thebe Magugu este un designer sud-african ce va prezenta la Pitti Uomo 100 o avanpremiera a unei colectii speciale pentru barbati sub acelasi nume, in cadrul unui eveniment intr-o locatie special dedicata la Fortezza da Basso.

Despre Thebe Magugu

In varsta de douazeci si sapte de ani, Thebe Magugu locuieste in Johannesburg, dar s-a nascut in Kimberley, un mic oras minier din Africa de Sud. Crescut intr-o familie formata din trei generatii de femei, el isi defineste hainele ca pe o oda constanta pentru femei, „femei puternice, cu o gandire extrem de independenta”. Inspirat de o cultura multidisciplinara, Thebe Magugu a studiat designul de moda, fotografia de moda si moda media, discipline care joaca un rol important in povestea sa.

Dupa cateva stagii si colaborari in sector, a lansat brandul cu acelasi nume in 2016. Conceptul de educatie, dorinta de a informa despre povesti si profesii. Fiecare colectie este inspirata in mod ideal de subiecte universitare precum geologie, economie la domiciliu, studii de gen, studii africane si mai recent prosopografie. Un aspect important pentru poetica unui brand care nu numai ca doreste sa creeze haine functionale, potrivite pentru viata de zi cu zi a femeilor, dar si haine capabile sa spuna o poveste legata de originile sale.

Thebe Magugu a castigat International Fashion Showcase 2019 cu British Fashion Council si LVMH Award 2019. De asemenea, a lansat Faculty Press, o revista care sarbatoreste oameni, momente si idei cheie din cultura sud-africana si a tinerilor africani.

Thebe Magugu ne-a cucerit imediat de cand am inceput sa-i urmam calea, pentru prospetimea unei creativitati multiculturale si multidisciplinare si, in acelasi timp, pentru naturaletea cu care angajamentul etic si social apare in colectiile sale. Thebe creeaza o moda care este continuu suspendata intre arta si maiestrie, educatie si practici ancestrale. Opera sa ni s-a parut perfecta pentru a invita, intr-un mod neconventional, la un nou inceput plin de constientizare tanara, energica.

Lapo Cianchi, director de comunicare si evenimente Pitti Immagine.

Sunt cu adevarat mandru ca sunt guest designer al acestui sezon si ca particip la editia speciala aniversara a Pitti Uomo care prezinta prima mea colectie capsula pentru barbati. Am un respect imens pentru modul in care salonul a fost intotdeauna angajat sa imbunatateasca mostenirea si traditia, cu o privire in continua expansiune asupra noului. In asta credem cu fermitate si noi la Thebe Magugu. Moda este un sector extrem de inteligent, care are capacitatea de a transporta, informa si inspira publicul, iar Pitti va fi o ocazie de a impartasi in continuare istoria si cultura noastra prin haine care ne reprezinta, realizate cu mare grija si angajament.

Thebe Magugu, designer.

Info&foto : pittimmagine.com