Vitamina A sau retinolul

Frumusete

Vitamina A sau retinolul

29

Vitamina A reprezinta un element fundamental pentru o piele sanatoasa, comparabila cu oxigenul care ne asigura viata; ea joaca un rol vital pentru sanatatea pielii si a corpului si este un antioxidant puternic. Nu exista astazi nicio formula magica care sa ajute si sa intinereasca pielea instantaneu, dar un tratament cu retinol, poate fi un bun start.


De ce vitamina A ?

Incurajeaza formarea de celule ale pielii

Cercetarile au aratat ca retinolul poate ajuta in procesul natural de refacere a celulelor pielii, efectuand un tratament de intinerire sau pentru pielea afectata de soare. Este indicat de asemenea, sa introduci in dieta, mancare bogata in vitamina A sau sa adaugi retinol in rutina zilnica de ingrijire a pielii.

Imbunatateste pigmentarea

Vitamina A ajuta reprimarea distributiei pigmentarii corpului, lasandu-te cu o piele curata, mai vibranta si mai uniforma.

Stimuleaza productia elastinei si a colagenului

Elastina si colagenul lucreaza impreuna pentru a da pielii un aspect ferm, asigurandu-i cresterea elasticitatii si rezistentei.

Previne si imbunatateste semnele acneei

Reduce productia de sebum, implicit aparitia acneei, intarind in acelasi timp, tesuturile protective.


Mituri vitamina A

Vitamina A poate cauza reactii ale pielii ! Poate sa-i dea pielii un diconfort usor, dar, de obicei, acesta nu este nicidecum un semn al alergiilor, ci mai degraba simptome pe termen scurt, ca pielea poate fi deficienta de vitamina A.

Lasa pielea mai vulnerabila arsurilor de soare ! Formele de acid cis-retinoic ale vitaminei A sensibilizeaza pielea, dar vitamina A solubila in ulei, nu o face.


Daca esti novice in privinta vitaminei A si vrei sa o introduci in rutina zilnica, trebuie inainte de toate, sa verifici cat de puternic este produsul.

In cazul in care concentratia este scazuta, ea trebuie luata la primele semne ale imbatranirii, in timp ce concentratiile puternice sunt eficiente in combaterea pigmentarii, ridurilor, acneei si a altor probleme persistente ale pielii. Aceste formule dau rezultate rapide, dar sunt mult mai intense in contactul cu pielea.

Pentru a determina concentratia ideala pielii tale, pune produsul pe parti micute ale pielii si vezi cum reactioneaza. Daca apar iritatii sau roseti, mergi pe o formula mai putin concentrata.

Trebuie sa stii: daca un produs cu retinol vine intr-un vas transparent, arunca-l! In momentul in care vitamina A intra in contact cu soarele sau aerul, ii scade eficienta! Pentru beneficii maxime, asigura-te ca produsul tau se afla intr-un recipient opac, care permite o expunere minima la aer sau soare.

Comments are off this post!