Zona gatului si social media

O prima asociere intre zona gatului si social media nu are niciun sens, in schimb, realitatea ne spune cu totul altceva.

O prima asociere intre zona gatului si social media nu are niciun sens, in schimb, realitatea ne spune cu totul altceva. Problemele de piele pot aparea acum in cele mai neobisnuite locuri, obsesia noastra in privinta smartphone-urilor ducand la dezvoltarea unor probleme cu care nu ne-am confruntat pana in aceasta perioada.

Daca iti verifici telefonul la fiecare 12 minute – numarul mediu a acestei actiuni conform cercetarilor – poti dezvolta probleme la gat si in zona pieptului si asta, concret, din cauza repetarii inclinate a capului catre ecrane. Se pare ca in randul specialistilor, a aparut o noua problema si un nou motiv de ingrijorare in privinta suprasolicitarii zonei corpului in discutie. Miscarile constante catre ecrane, fie ele si minore, apasa pielea, ducand la indoirea gatului si cutarea lui, ceea ce poate spori imbatranirea prematura.
Miscarile repetitive reprezinta una din cauzele aparitiei ridurilor, lucru valabil si in ceea ce priveste miscarile catre telefon. Specialistii au observat o crestere a inflamatiei cu o inrosire a pielii, precum si o pierdere neuniforma a umiditatii si nuante diferite ale pielii. Acest lucru duce la o crestere in privinta pigmentarii pielii si la aparitia petelor maro, ceea ce arata cat de nociva este combinatia dintre zona gatului si social media.

Unde si cum esti afectat depinde de obiceiurile pe care le ai cu telefonul. Partile laterale ale gatului in general sunt cele mai afectate, dar o parte din ele este vizibil afectata, in mod deosebit – cea dreapta. Avand gatul intors si aplecat intr-o parte, vedem formarea liniilor permanente. Ce duce ca zona gatului si a decolteului sa fie mai predispuse la deteriorare, este nivelul scazut de ulei. Avem mai putin glande uleioase pe gat, pielea este mai subtire, facand ca aceasta zona sa fie una cu semne vizibile.
In general, milenialii isi verifica in medie telefoanele timp de 150 de ori pe zi, astazi aceste dispozitive fiind folosite de membrii tuturor generatiilor. Iar faptul ca te apleci tot timpul catre telefon, duce la o imbatranire prematura, vazandu-se tonuri diferite ale pielii la cei de 20 de ani, dar foarte afectati sunt cei de aproximativ 35 de ani.

Pentru a preveni roseata, uscaciunea si liniile, expertii sugereaza cautarea unor produse speciale pentru gat si zona gatului, care contin peptide, retinoli, antioxidanti; acestea vor creste elasticitatea pielii in respectiva zona. Orice formula care are rolul de anti poluare ajuta, iar factorul de protectie este obligatoriu in aceasta situatie.

Pentru ingrijorari mai profunde, exista anumite tratamente in clinica pentru a beneficia de un gat mai neted. Aceste optiuni de tratament includ injectii antirid, umpleri dermice, tratamente cu plasma. Poti incerca tratament cu plasma imbogatita cu trombocite pentru fata si gat, care le va folosi pe propriile tale trombocite pentru accelerarea vindecarii. Rezultatele pot dura si pana la 5 luni.