Vrem sa fim noi insine si sa zambim din toata inima. Daca exista un singur impediment, atunci nu putem fi noi insine, nu ne putem manisfesta asa cum dorim! Una din probleme ar fi dintii si culoarea lor; vinul, cafeaua, ceaiul si multe alte alimente decoloreaza dintii si iau din stralucirea lor. Cu toate acestea, exista diferite tehnici de albire, pe care le puteam folosi cam oriunde ne-am afla.
- Folosirea unor ape de gura cu efect de albire. Se clateste gura in mod obisnuit, iar datorita faptului ca agentul de albire intra in contact cu dintii pentru un timp scurt, procesul de albire prin aceasta metoda este unul treptat.
- Folosirea pastei de dinti cu efect de albire trebuie facuta cu un periaj usor, deoarece anumite persoane pot dezvolta o sensibilitate la folosirea acestei paste de dinti.
- Benzile cu gel trebuiesc aplicate o data pe zi aproximativ doua ore, iar pentru rezultate vizibile este necesara o perioada cuprinse intre 10 si 20 de zile, in functie de puterea lor
- Foarte eficace sunt si anumite tavite de albire foarte subtiri, umplute cu un gel de albire si care pot fi purtate pana la cateva ore pe zi. Aceasta procedura are loc sub supravegherea medicului stomatolog, iar pentru accelerarea procesului de albire, se pot folosi surse de lumina sau de caldura.
- Daca doriti sa va albiti dintii intr-un timp foarte scurt, atunci cea mai buna solutie este sa mergeti la mergeti la un stomatolog care poate in acelasi timp sa vada si daca aveti gingiile sensibile. Procedurile si solutiile de albire ale medicilor stomatologi sunt mai puternice decat restul, de aceea sunt necesare analize preliminare. Albirea dintilor si toate aceste proceduri nu trebuiesc folosite de femeile insarcinate sau care alapteaza; in majoritatea cazurilor, este indicata consultarea unui medic stomatolog pentru evitarea diverselor neplaceri sau complicatii care pot aparea.
Indiferent de metoda de albire a dintilor, raman importante pentru sanatatea lor: vizita medicului de doua ori pe an, spalarea dintilor de cel putin doua ori pe zi timp de doua minute, folosirea atei dentare si clatirea cu apa de gura – preferabil antibacteriana.