Includerea oualelor mai des in alimentatie, ar trebui sa fie o prioritate, mai ales pentru cei care nu prea consuma, ele fiind un adevarat supliment pentru sanatate. Iata mai jos, principalele 5 motive pentru care ar trebui sa incepi sa consumi oua!
- Exista mitul conform caruia, nivelul de colesterol din galbenus il ridica pe cel din corp, lucru care ne afecteaza sanatatea! Nimic mai fals! Ultimele cercetari nu indica nicio legatura intre colesterolul din oua si accidentele vasculare cerebrale sau atacurile de cord; mai mult, colesterolul din oua difera de cel din organism.
- Un ou de dimensiune medie, contine vitamine esentiale pentru sanatatea noastra. Avem astfel, vitamina B12 – cobalamina, vitala pentru producerea celulelor rosii din sange, vitamina A – retinolul care este esential pentru vedere, vitamina B2 sau riboflavina care transforma mancarea in energie, vitamina E care ajuta lupta impotriva radicalilor liberi. Vitaminele A si B2 sunt importante pentru crestere, de aceea sunt necesare sa fie prezente in alimentatia copiilor.
- Ouale contin de asemenea fosfor, fier, zinc, minerale vitale pentru corpul tau. Ai nevoie in organism de mult fier pentru a fi in forma, a avea energie, zincul iti tine treaz sistemul imunitar si tranforma alimentele in energie, fosforul este important pentru a avea oase si dinti sanatosi.
- Galbenusul de ou contine contine o cantitate considerabila de luteina si zeaxantina, ambii antioxidanti luptand pentru prevenirea degenerescentei maculare.
- Consumand la micul dejun o omleta, vei scuti consumul a aproximativ 400 de calorii in timpul zilei, lucru care duce in final la mentinerea greutatii. Ouale sunt destul de consistente, nu vei mai avea senzatia de foame din timpul zilei si nu vei mai fi tentat sa mananci cel putin intre mesele principale.