[dropcap custom_class=”wh”] Intr-o lume in care imaginea are un cuvant greu de spus, noi toti suntem ‘victime’ ale marketingului si brandingului. Daca iti iei de exemplu, un ruj de la o companie mare, acest lucru te face sa te simti sofisticata si luxurioasa, comparativ cu situatia in care achizitionezi un ruj de la o companie nu atat de celebra, la un pret infinit mai accesibil. Pe de alta parte, folosirea unui parfum promovat de o vedeta sau realizat chiar sub numele ei, are o influenta psihologica, facandu-te sa ‘musti’ din aura ei. Si de aici, tragem concluzia ca exista produse de frumusete functionale sau aspirationale. [/dropcap]
- O crema hidratanta cunoscuta, care se bucura de un marketing agresiv, te poate face sa te simti o noua femeie sau sa iti dea un alt aer, mai multa incredere, dar daca nu isi face treaba sau nu are rezultatele dorite, poate fi inclus la categoria … gunoi. Conform multor make-up artisti cu experienta, apa micelara este cea mai indicata; chiar daca in general, recipientul nu atrage privirile printr-un anumit design, conteaza ce este in interior, o apa care se simte si arata foarte curata. Trebuie doar sa retii, ca aceasta apa este foarte buna pentru indepartarea machiajului!
- Ceea ce se foloseste la momentul actual pentru indepartarea machiajului, face acest lucru prin dizolvarea sau slabind legaturile dintre pigmentii cosmetici si piele, asa ca, poti folosi foarte usor ulterior dischete de bumbac pentru indepartarea murdariei. La prima stergere, elimini machiajul si murdaria, si este imposibil sa stergi totul; de aceea, este recomandabil sa stergi chipul de doua ori, pentru un ten curat. Micelele din apa micelara sunt mici bule moleculare, care inmagazineaza murdaria, impuritatile, machiajul, sebumul, in momentul in care se vine in contact cu ele.
- Cu alte cuvinte, cand te demachiezi, nu stergi machiajul cu o discheta de bumbac – aceasta fiind doar un mijloc de transport, pentru a lasa apa micelara sa elimine cel mai greu machiaj, pana la impuritatile adanci de pe fata. Aceasta este o modalitate eficienta pentru a-ti curata tenul.
greseli de evitat!
- Utilizarea apei calde. Apa calda va ajuta sa va deschideti porii pentru o curatare profunda, dar in acelasi timp, ea poate sa faca sa explodeze capilarele, ceea ce duce la semne rosii sau la o dereglare a echilibrului tenului. Curatati cu apa calda si apoi clatiti cu apa rece pentru a tonifia si contracta celulele pielii.
- Nu va curatati mainile de la inceput! Incepand procesul de curatare cu mainile necurate, iti dai mai multa mizerie si bacterie pentru a-ti spala fata. Spala-ti pe mainile cu un sapun de maini delicat, inainte de a-ti atinge fata.
- Folosind un prosop … Nu este nimic gresit cu folosirea prosopului, dar majoritatea nu isi schimba prosopul la fiecare curatare. Poti merge foarte bine pe prosoapele de hartie!