Acidul salicilic si beneficiile aduse tenului

Acidul salicilic ar trebui sa ne vina in minte de fiecare data cand vorbim de ingrijirea tenlui. Iar cand vorbim de cosuri si acnee, ar trebui sa o facem la trecut, in adolescenta.

Acidul salicilic ar trebui sa ne vina in minte de fiecare data cand vorbim de ingrijirea tenlui. Iar cand vorbim de cosuri si acnee, ar trebui sa o facem la trecut, in adolescenta, doar ca multe dintre femei au parte de acestea si de la 30 de ani sau mai tarziu. Principalii vinovati, in mod logic, ar fi hormonii, doar ca exista multi alti factori, printre care sunt de amintit alimentatia deficitara, igiena necorespunzatoare si neadaptata nevoilor fiecare.

Daca ai probleme serioase, stii ca trebuie sa ajungi la dermatolog, dar ai de asemenea la dispozitie si o gama larga de produse pentru forme mai usoare contra cosurilor si acneei, cele care contin acid salicilic fiind cele mai indicate. Atat acidul lactic cat si cel glicolic, fac uneori minuni exfoliind stratul superior al pielii, intrand in piele, unde si desfunda porii, elimina orice exces de murdarie sau de sebum.

Ai auzit si inainte si acum cand citesti articolul de acidul salicilic. Dar, pana la urma, ce este el? Este un acid beta hidroxil care actioneaza pentru dizolvarea celulelor aflate in stratul superior al pielii. In timp ce acest acid este folosit de regula ca ingredient anti-imbatranie, este de asemenea, cea mai buna metoda de a stopa din timp aparitia cosurilor si a acneei.

Daca te intrebi ce face pentru piele, trebuie sa stii ca acidul salicilic are proprietati exfoliante, ceea ce ajuta la eliminarea acumularilor de piele moarta de pe suprafata pielii, lucru ce poate duce la infundarea porilor si implicit da un aspect mat pielii. Inainte de a elimina impuritatile, acizii salicilici actioneaza prin despartirea celulelor pielii, de aici, ajungandu-se la o piele luminoasa si sanatoasa.

Cat de des ar trebui sa folosesti acidul salicilic?

In timp ce frecventa aplicarii depinde de la produs la produs si in functie de recomandarile acestora, este indicata utilizarea de doua ori pe zi. Doar ca este foarte important sa citesti instructiunile produsului respectiv si chiar sa tii cont de recomandarile de acolo.

Cand ar fi cel mai bine sa aplici acidul salicilic depinde de recomandarile fiecarui produs in parte, dimineata si seara fiind cel mai bine din punct de vedere logic. Mare atentie daca vrei sa folosesti acest acid in timpul zilei, pentru ca poate crea o anumita sensibilitatea la contactul cu soarele. Daca pielea ta este deja sensibila la soare, cel mai bine este sa folosesti doar seara. Dar, daca este absolut necesar sa folosesti in timpul zilei acidul salicilic, continua cu o crema care contine factor de protectie.

Eficacitatea actiunii acidului salicilic depinde de la persoana la persoana, in functie de tipul de piele si alti factori influenti, astfel ca, nu se poate spune in cat timp actioneaza. Recomandarile generale sugereaza folosirea acidului salicilic seara, pentru a vedea imbunatatiri semnificative dimineata.

Daca te gandesti ca exista efecte adverse sau mai bine zis daca acidul salicilic iti irita pielea, trebuie sa constientizam ca utilizarea in exces a oricarui acid poate duce la iritari si roseti ale pielii, dar exista alte variabile care ar putea intra in joc daca pielea reactioneaza negativ dupa utilizare.

In general, procentul de acid salicilic disponibil pentru cumparare fara vreo prescriptie este tolerat foarte bine de majoritatea oamenilor. Dar daca exista formule care, alaturi de acesta, contine si alte ingrediente si toate duc la probleme ingrijoratoare inca de la prima utilizare, ar fi bine sa eviti utilizarea.