Andreea Popescu despre @Andreea Details

Andreea Popescu este Consultant de stil & imagine si o gasiti in fiecare luna, in revista noastra, la rubrica, “Detalii de stil”, unde ne prezinta trend-urile din fashion.

Andreea Popescu este Consultant de stil & imagine si o gasiti in fiecare luna, in revista noastra, la rubrica, “Detalii de stil”, unde ne prezinta trend-urile din fashion.
Ne bucuram ca a acceptat sa ne povesteasca despre proiectul ei @andreeadetails si bineinteles despre stilul vestimentar.


Pentru inceput ne dorim sa ne spui ce inseamna un ”Consultant de stil”?
Consultantul de stil este persoana care evalueaza vestimentatia clientelor si stilul vestimentar al acestora. Consultantul de stil face recomandari legate de conformatia clientei, paleta cromatica si stilul vestimentar potrivit personalitatii clientei, iar rezultatul final este o persoana cu o imagine noua si adecvata cu stilul ei de viata.

De asemenea, un Consultant de stil poate avea proiecte si in zona Corporate, cum ar fi implementarea unui cod vestimentar, Workshop-uri pentru unele departamente/echipe dintr-o Companie.

Ce ne poti spune despre cel mai nou serviciu de stil, din cadrul proiectului tau @andreeadetails?
In ultima perioada am elaborat o serie de servicii personalizate, pentru clientele mele, insa noul serviciu este un program pentru construirea stilului vestimentar, dedicat persoanelor care isi doresc o imagine remarcabila.
Programul “Stilul vestimentar se construieste”, dureaza 4 saptamani si lucram constant la construirea stilului vestimentar, in vederea obtinerii rezultatului dorit, de catre persoana care apeleaza la acest serviciu.

Ce te inspira atunci cand vine vorba de Consultanta de stil & imagine?
Cand vine vorba despre inspiratie, imi place sa ma indrept spre lucrurile si momentele care imi aduc o stare de bine. Asa se intampla si cu acest domeniu de consultanta de stil, este momentul meu de creatie, atunci cand pregatesc o garderoba capsula pentru o clienta sau lucrez la tinutele ideale pentru o sedinta foto. Din punctul meu de vedere, stilul nu reprezinta doar o vestimentatie perfecta, este vorba si despre atitudine, creativitate si maturitate. Ma gandesc la mine acum 20 de ani, cand nu prea stiam ce inseamna stil vestimentar, insa o data cu trecerea timpului, mi-am construit stilul in functie de profesia mea si stilul de viata.

Ce reprezinta moda pentru Andreea Popescu si cum te influenteaza in proiectul tau?

Ce reprezinta moda pentru Andreea Popescu si cum te influenteaza in proiectul tau?
De mica am fost pasionata de moda, insa cu trecerea timpului am realizat ca este foarte important sa preiei unele trend-uri din moda si sa le introduce in stilul tau vestimentar, doar daca ti se potrivesc.
De asemenea, recomand si clientelor mele acelasi lucru, sa introduca in vestimentatia lor doar piesele care li se potrivesc, in vederea obtinerii unui stil remarcabil.

Cum arata o zi obisnuita pentru Andreea Popescu? O zi din viata unui consultant de imagine?
Imi place sa ma trezesc in jur de ora 7, iar primul lucru pe care il fac dimineata este miscarea, fie fac cateva exercitii de aerobic sau merg in parc, sa alerg, deoarece am un parc la 10 minute de casa.
Apoi imi incep ziua cu o cafea buna si imi citesc email-urile. Sunt o persoana organizata, prin urmare imi trec intr-o agenda task-urile dintr-o zi, iar la sfarsitul programului de lucru imi bifez ce am realizat in ziua respectiva. In acest mod imi evaluez constant proiectele si stiu in ce stadiu sunt cu fiecare proiect in parte.
De asemenea, mi-am facut o rutina in a pastra pentru dupa-amiaza proiectele si intalnirile online de consultant de imagine.

Povesteste-ne despre proiectul tau, @andreeadetails!
Anul 2020 a venit cu multe provocari pentru toti, dar si pentru industria fashion si implicit pentru cei care apelau la un consultant de stil, insa m-am mobilizat imediat si am mutat intalnirile si workshop-urile “Find your style”, in online.

Proiectul meu este la inceput de drum, este din 2019, unde am crescut frumos, insa in acest moment consider ca mai am multe de invatat.

In contextul actual, ce schimbari ai facut in stilul tau vestimentar?
Sunt adepta stilului “Less is more”, prin urmare, in contextul actual, am renuntat la unele piese vestimentare si incerc sa ma identific cu un stil mult mai “clean”.

De cele mai multe ori, prefer o tinuta comoda, rochia peste pantalon sau orice mix stilistic in care sa ma simt confortabil. Cand vine vorba de weekend, prefer ca vestimentatie o rochie oversize purtata cu un pulover colorat si o pereche de pantofi sport. In general, am un stil city chic, insa in timpul liber sunt adepta stilului natural.

Ce recomandare are Andreea Popescu pentru cititorii @Famost, in privinta stilului vestimentar?

Care sunt planurile tale privind proiectul @andreeadetails?
In acest moment lucrez la prezentarea pentru workshop-ul “Find your style”, care spre bucuria mea a ajuns la editia nr. 4 si pe care vreau sa-l sustin in luna Martie, ca un cadou pentru clientele mele, avand in vedere ca este luna noastra. M-am gandit ca luna Martie este perioada din an cand femeile isi pot face un cadou special, un workshop de stil, unde sa invete cum sa-si contureze intr-un mod placut stilul vestimentar.

Ce recomandare are Andreea Popescu pentru cititorii @Famost, in privinta stilului vestimentar?
Le recomand cititorilor revistei Famost sa isi construiasca un stil vestimentar aferent stilului lor de viata.
De asemenea, le recomand sa puna accent pe calitate, nu cantitate atunci cand au in vedere, achizitia unor noi piese vestimentare.