Cat timp dureaza sa pot face bani ca model ?

Cat timp dureaza sa fac bani din modeling?

Cat timp dureaza sa pot face bani ca model: zile, saptamani, luni? Iata o intrebare care se regaseste in mintea tuturor celor care sunt la inceput de drum in aceasta industrie si din pacate, un raspuns concret nu este posibil. Succesul unei cariere in modeling nu ti-l poate garanta nimeni, indiferent ca esti reprezentat(a) de un agent, agentie sau esti freelancer, la fel ca si momentul in care poti incepe sa faci bani din aceasta.


In mod normal, in momentul in care mergi cu composite card-ul si portofoliul la o agentie de modeling, trebuiesc luate in calcul cel putin 6 luni inainte de a te gandi ca poti primi bani din munca ta. Ajungand model intr-o agentie, reprezinta doar o etapa a parcursului tau, fiind nevoie cel putin de timp, pentru ca agentia sa te promoveze ca model – intr-un mod mai agresiv.
Pe de alta parte, un mare rol iti revine deoarece, trebuie sa fii mereu in contact cu agentia, sa le amintesti ca iti doresti sa lucrezi. Industria modei si a modelingului este una foarte concurentiala si trebuie sa iei in calcul ca daca nu faci tu acest lucru, il vor face alte modele care stiu sa tina ‘proaspata’ o astfel de legatura. Agentiile de modeling vor uita de tine, daca le vei permite!

A face bani din modeling nu este atat de usor, iar pana a ajunge un model care sa faca bani din aceasta pasiune, apoi sa devina profesie, poate fi o cale destul de lunga si care necesita multa munca.
Modelele promotionale au cele mai mari sanse sa fie platite mai repede, de obicei nu foarte bine comparativ cu cele care fac sedinte foto pentru diverse produse si nici nu au nevoie de experienta sau un portofoliu bun.
Majoritatea modelelor noi in industrie trebuie sa stie ca agentia va lua aproximativ 20% din veniturile obtinute de ele; mai mult, anumite agentii percep clientului o anumita ‘taxa de rezervare’ pentru a le gasi modelul potrivit.
Modelele primesc plata pentru munca lor intr-o perioada de 30 – 90 zile, dupa ce a avut loc sedinta foto sau depinde in ce a constat aceasta. In mod normal, agentia va incasa banii de la client in maxim 30 de zile, ceea ce inseamna ca poti primi banii imediat ce clientul se va achita de obligatii. E posibil, de asemenea, ca agentia sa mai tina banii o perioada si apoi sa- dea modelului; aceasta nu este nimic ilegal, e doar o practica obisnuita.