Catalina Buzdun-Rafaila despre ea si It kids-Art school& modelling Agency.

Stiri modelling

Catalina Buzdun-Rafaila despre ea si It kids-Art school& modelling Agency.

Catalina Buzdun-Rafaila, a reusit intr-un timp foarte scurt sa aiba performante de neegalat, a reusit sa deschida noi drumuri, sa creeze noi perspective.
1469

In momentul in care pornesti in viata intr-o noua calatorie, indicat este sa mergi pe acolo unde doar putin se aventureaza sau sa mergi pe un drum croit de tine. Doar ca nu este la indemana oricui acest lucru si asta deoarece, in afara de dorinta, trebuie sa existe fler, pricepere, viziune, multa putere de munca si alte calitati specifice domeniului abordat. O deschizatoare de drumuri si o performera este si invitata noastra – Catalina Buzdun-Rafaila, care a reusit intr-un timp foarte scurt sa aiba performante de neegalat, a reusit sa deschida noi drumuri, sa creeze noi perspective, atat ei, dar mai ales, multor copii. Este extraordinar sa poti vedea peste ani, multi adulti care au reusit in viata, datorita unei singure persoane care le-a schimbat in bine cursul vietii, pentru ca acest domeniu al modelling-ului este in primul rand, o investitie si o munca in si pentru viitor, dincolo de stralucirea scenei si a ecranelor. Despre toate aceste lucruri, despre primii pasi, despre intreaga activitate, ne vorbeste in continuare Catalina Buzdun-Rafaila, cea care a fondat It kids-Art school& modelling Agency.


Buna Catalina si bine ai venit in paginile revistei noastre! Stim ca ai o bogata experienta jurnalistica … mai activezi in acest domeniu sau iti concentrezi toata atentia pe ceea ce faci acum?

Bine v-am gasit! Este adevarat, am activat 13 ani in presa, ultimele doua joburi fiind de producator la Romania Tv si redactor-sef al revistei Tonica. In acesti ani, am avut ocazia sa ma ocup de toate ramurile din mass-media si sa raman cu ce imi place mai tare. Am facut Radio, am facut online, am realizat prima televiziune online romaneasca -Tonica Tv, ca suport media pentru revista Tonica si website-ul Tonica.ro, am facut televiziune – de la reporter la producator si cel mai mult presa scrisa – de la cotidianul Adevarul la magazine.
Am ramas cu multe amintiri frumoase si cu un bagaj exceptional, care ma ajuta enorm in ceea ce fac acum. Momentan, mai am doua proiecte ce tin de mass-media, dar sunt oarecum ocazionale si nu imi mananca foarte mult timp, respectiv emisiunea pentru copii Kids Fashion Tv la Inedit Tv si revista Curcubeu pentru copii cu aparitie anuala.

Ceea ce faci acum, cu siguranta faci din pasiune si dragoste pentru copii. Cum ti-ai descoperit aceasta latura si de unde aceasta idee?

Iubesc copiii dintotdeauna. Asa ca e foarte simplu. Colaborez foarte bine cu ei. Se creeaza o legatura rapid intre mine si ei. Ii respect, ei vad asta, si ma respecta la randul lor. Inteleg modul meu de a functiona pentru ca ma raportez la ei. Intai munca, apoi distractia. Totusi, ideea lansarii agentiei It kids a venit dintr-un motiv rational si bine argumentat. Fetita mea, Sara, a fost prima romanca invitata vreodata la Little miss world in Grecia 2016. A castigat acolo un premiu extraordinar, respectiv “Cel mai frumos copil din lume, categoria 4-6 ani”, dar chiar si asa a observat ca exista fetite mai mici decat ea, dar mai pregatite. Observa cu atentie pe parcursul concursului ce a tinut 7 zile, fetele din Thailanda, Brazilia, etc., le admira si le copia. Ea nu era pregatita in sensul orelor de modelling, catwalk, fiindca in Romania de atunci, acestea nu existau pentru copii. Asadar, am revenit in Bucuresti cu ideea ca, daca nu gasim undeva un trainer sa o invete cum sa mearga corect pe un podium, atunci vom initia un astfel de proiect, astfel incat sa beneficieze de el mai multi copii. Toata lumea stie ca Romania are copii extrem de frumosi, doar ca in astfel de competitii trebuie sa fii si pregatit. Si de aici, pana la deschiderea agentiei It kids – Art school & Modelling Agency, a fost doar un pas, fiindca existau foarte multi parinti ca si mine, care si-au dorit sa vina cu copiii lor la noi.

Nu ti-a fost teama sa intri intr-un domeniu precar in Romania, mai ales ca nu exista o anumita evolutie in acest sens, decat poate, cazuri izolate?

Nu. Din contra. Am considerat ca aduc in Romania un domeniu total nou, iar parintii vor fi interesati. Am construit cursurile alaturi de oameni avizati, pe module ce vizeaza nu numai modelling-ul ci si fotografia, teatrul si mass-media. M-am pregatit corespunzator si am lansat un produs absolut nou in Romania, de care era nevoie.

Care au fost, pana in momentul de fata, cele mai mari probleme intampinate in tot ceea ce ai intreprins?

Concurenta neloiala. Desigur ca dupa ce am realizat primele concursuri de modelling si frumusete din Romania, au aparut si altii. Mizam pe asta, e natural. Doar ca, la fel ca si in alte domenii, concurenta in Romania se construieste pe strategii total gresite. E primordial sa ai idee despre domeniul in care intri, e obligatoriu sa fii original, sa vii cu idei, sa fii competent. Sa copiezi de la altii, mi se pare o ineptie. Probabil pentru ca eu vin dintr-un domeniu in care copiatul e furt intelectual, mi se pare detestabil. Intotdeauna am stiut ca pot construi cu propriile mele abilitati si competente, fara sa iau nimic de la altii. De aceea, cand vad ca se fura concepte, idei si chiar parteneriate, mi se pare josnic.

Performantele realizate cu It kids-Art school& modelling Agency sunt cel putin exceptionale. Povesteste-ne despre aceste frumoase realizari!

Multumim, in primul rand! Foarte pe scurt: am avut primul castigator roman Grand Prix in Grecia la Little mister world, in ultimii 18 ani de cand se organizeaza – Fabian Busuioc, am avut castigatori de Grand Prix la concursurile Little miss & mister Galaxy in Bulgaria, Festival model& talent in Turcia, Top Child model si World Rising stars in Georgia samd.
Avem exclusivitate pe evenimente de tip fashion Week la Sankt Petersburg, Moscova, New York, Miami, Milano, Paris, Londra, Tbilisi, Sofia, unde trimitem la fiecare editie copii din agentie. De exemplu, in 2019 Februarie trimitem 4 copii la New York Fashion Week, 14 la London Fashion Week, 11 la European Kids Fashion Week in Milano. Din 57 in toata agentia.

Care sunt principiile dupa care functioneaza agentia? Ce se face concret in cadrul acestei scoli-agentii? La ce sa se astepte un parinte care si-ar dori un astfel de drum pentru copilul sau?

Parintele trebuie sa se astepte la un drum insinuos si multe eforturi, atat din partea sa, cat si din partea copilului. Multi isi imagineaza ca e simplu … nu este deloc! E munca, repetitie, exercitiu, perfectionare continua! Totul se construieste cu timpul, odata cu experienta! In cadrul scolii, copiii au 4 saptamani de curs, mai exact: Bianca Paduraru ii invata modelling, Nouria Nouri ii invata artele spectacolului, Foto event 88 se ocupa de fotografie si sedinta foto practica, iar eu am modulul de mass-media. Am decis ca aceste cursuri, sa fie astfel structurate pentru a initia copiii in tot ce au nevoie pentru a deveni modele. Pe scurt, Bianca ii invata sa mearga, Nouria ii invata dictie si atitudine, Costi ii invata Photo modelling, iar eu cum sa fie cei mai buni PR ai lor.
It kids functioneaza ca un grup, si aici cred ca e cea mai mare multumire a mea. Sa vezi copii asa de diferiti, uniti de o pasiune comuna, sustinandu-se chiar si atunci cand sunt concurenti, e cel putin impresionant.

Ce oportunitati li se ofera copiilor in cadrul It kids-Art school& modelling Agency?

Va povesteam mai sus ca avem exclusivitate pe cele mai mari evenimente din lume, saptamanile modei din New York, Paris, Milano, Londra samd. Acestea sunt oportunitati care, pana la momentul in care vorbim, le sunt dedicate lor. Colaboram cu reviste din strainatate precum Illussion, La Belle, BCK magazine etc. Avem cele mai importante licente de concursuri din lume, incepand cu cel mai mare si mai longeviv: Little miss & Mister World, care anul acesta implineste 19 ani si se tine in Tenerife.

Cand un copil se inscrie, el trebuie sa indeplineasca anumite conditii/criterii ? Sa aiba un anumit talent?

….

Continuarea interviului o gasiti in Revista Famost – editia februarie 2019 – GRATUITA Aici!

Comments are off this post!