Cauti un loc de munca?

Stil de viata

Cauti un loc de munca?

50

[dropcap custom_class=”normal”] Vine un moment in viata sau in cariera ta, cand vei dori sa iti largesti orizonturile, dar pana la momentul respectiv, s-ar putea sa iti ocupi o mare parte din timp cautand un alt loc de munca. Decat sa cauti asiduu un loc de munca si sa iti ‘pierzi’ mult timp cu aceasta, mai bine te concentrezi pentru consolidarea pozitiei tale ca profesionist prin ceea ce faci, pentru a fi mereu in atentia potentialilor angajatori sau a agentilor de recrutare si a fi cel mai bun in pozitia curenta. In acest fel, iti vei imbunatati abilitatile, vei aduce altele noi in viata ta si te vei asigura ca esti dorit(a) de cat mai multi angajatori! Mai mult, job-ul tau de vis, te va cauta el pe tine! [/dropcap]


In mod normal, cand iti cauti un loc de munca sau iti doresti schimbarea celui actual, trimiti multe multe CV-uri. Citind cele de mai jos, nu va mai fi nevoie sa te agiti atat …

  1. Incepe prin a-ti face timp sa te alaturi solicitantilor din firmele de recrutare, anumite locuri de munca – in mod special cele de un nivel ridicat – nu cauta prin intermediul siteurilor de angajari, ci apeleaza doar la firmele specializate de recrutari! Cei care recruteaza – avand experienta – sunt foarte bine conectati in industrie, fiind familiarizati in acelasi timp cu profesionistii de top. Acest lucru, implicit, creste numarul locurilor de munca de calitate, ceea ce este perfect pentru tine in cazul in care cauti o pozitie mai buna, din anumite puncte de vedere.
    Comparativ cu situatia cand cauti loc de munca asa cum fac majoritatea (ziare, internet), aceasta modalitate necesita o dupa amiaza (sau doua) de ‘sacrificiu’ pentru a trimite CV-ul agentiilor de recrutare. Si partea buna este aceea ca reprezentantii agentiilor chiar citesc email-urile, pentru ca a gasi angajatul perfect pentru o firma/companie buna, lucru foarte important pentru ei.
  2. Linkedln este o resursa excelenta, doar ca trebuie sa te asiguri ca, ce este mai important din cariera ta, trebuie pus la vedere. Cei care recruteaza, prefera de obicei sa vada ceva important care sa le atraga atentia si mai putin un CV lung! De asemenea, atunci cand iti redactezi CV-ul, acesta trebuie sa aiba un aspect prietenos si usor de citit, dar in acelasi timp, cele mai importante realizari, sa fie evidentiate. Iar acest lucru presupune, de ce nu, taierea locurilor de munca de la inceputul carierei voastre, care practic, nu inseamna mare lucru si nu sunt de valoare nici pentru tine, nici pentru cei ce recruteaza … mai putin conteaza ca ai lucrat pe timpul verii …
  3. Testimonialele pozitive sau lucruri de acest fel, sunt de asemenea importante pentru a-ti imbunatati imaginea, cei care va analizeaza, trebuie sa vada ca ai pastrat relatii bune cu fostii angajatori si cu clientii. De aici, se va trage concluzia ca lucrezi bine cu cei din jur si pastrezi raporturi bune, iar daca ai relatii foarte bune cu unii din ei, este mult mai usor sa scrie testimoniale care sa va avantajeze.
  4. De asemenea, poti include in prezentarea ta si asta pentru a te diferentia de ceilalti – multimedia. Si nu conteaza ca nu lucrezi intr-un domeniu in care nu se cere portofoliu; important este sa stii sa iti prezinti munca si ablitatile intr-un mod cat mai atractiv si interesant. In acest fel, ii vei incanta atat pe cei care recruteaza, cat si pe angajatori.
    Participati la sesiuni de networking, seminarii, relevante activitatii voastre!
  5. Conexiunile reprezinta primul lucru care te poate duce mai aproape de locul de munca mult visat. Construieste-ti o retea puternica de profesionisti din domeniul tau sau domenii tangentiale, prin participarea la aceste sesiuni de networking. Astfel de intalniri, sunt pentru profesionistii din domeniu, pentru schimburi de informatii si noutati, creare de legaturi, asa ca, profita de astfel de sanse! Mai mult, cei ce recruteaza, sunt si ei prezenti la astfel de sesiuni. De asemenea, fii tot timpul la curent cu noutatile din domeniu, pentru dezvoltarea ta ca profesionist si pentru a fi tot timpul cu un pas inainte (cel putin!).

Comments are off this post!