Ce inseamna astazi social media in modeling

Multi clienti, analizeaza conturile modelelor de pe retelele sociale, indiferent ca apartin sau nu unei agentii.

Cu siguranta ati auzit de multe ori cum anumite postari pe retelele sociale au avut o influenta nu tocmai buna asupra vietii multor persoane. Si oricat de nevinovata ar fi o postare, exista posibilitatea ca ea sa dea nastere unor probleme majore, care sa-ti afecteze cariera si viata. Nu poti sti niciodata cum este perceput, cel mai sincer gand al tau, exprimat intr-un astfel de mediu.

Multi clienti, analizeaza conturile modelelor de pe retelele sociale, indiferent ca apartin sau nu unei agentii; iar daca esti un model aspirant, fii sigura ca ai un cont cat mai ‘curat’, decent si care sa nu poate dauna in niciun caz intereselor si imaginii unui potential client.

Conturile pe retelele sociale sunt astazi o necesitate!

Industria modelingului – vrem sau nu – s-a schimbat foarte mult odata cu influenta social media, atat modele noi cat si cele care au deja o cariera, ar trebui sa aiba conturile sociale cat mai active. Agentiile de modeling insasi, incurajeaza modelele si tin sesiuni de training in acest sens, pentru ca ele sa stie sa si le gestioneze in mod corect si cat mai avantajos. Si acum poate veni intrebarea, de ce? Pentru ca multi clienti considera ca, un model, cu cat are mai multi urmaritori, ii poate ajuta sa vanda produsul. Pe de alta parte, un numar mare de followers, ajuta agentia sa negocieze un comision mai mare pentru model, cu cati mai multi ‘followers’, cu atati mai multi bani, pentru ambele parti.

social-media-si-modelingul

Fa-ti contul public!

In mod normal, ar cam trebui sa stii ce inseamna un cont care are informatii private sau publice; cam toata lumea astazi are cont pe Instagram sau Facebook, asa ca ar trebui sa fii familiarizata cu aceste lucruri. Ideal este ca aceste conturi sa fie publice, pentru ca, daca iti doresti o astfel de cariera, trebuie sa fii accesibila din acest punct de vedere, potentialilor clienti sau celor care cauta un model care sa-i reprezinte. Ceea ce trebuie tu sa faci, este sa ai grija ce informatii postezi, pentru ca de acest lucru depinde daca clientul se opreste la tine sau cauta pe altcineva.

Pozitivitatea este un necesar!

Poti avea probleme cu anumite persoane sau nemultumiri personale, dar asta nu inseamna ca poti sa postezi orice in retelele sociale. Nu iti exprima online gandurile negative fata de colegi sau alte situatii, pentru ca iti poti capata o reputatie proasta, poti fi perceputa ca o persoana dificila si de obicei, oamenii evita sa colaboreze/lucreze cu astfel de persoane.
Daca in viata de zi cu zi, nu folosesti cuvinte urate, nu face acest lucru nici in public! Evita un limbaj tendentios, jignitor, pentru ca nu vei arata profesional! Si din pacate, o astfel de reputatie negativa creste repede si este cam greu de demontat ulterior, iar o cariera in modeling poate avea un parcurs mai dificil sau, in cazuri nefericite, se poate termina inainte de a incepe.