Controleaza-ti emotiile!

Sfaturi

Controleaza-ti emotiile!

Medicina chinezeasca a tratat mereu starea emotionala din corp, fiecare emotie experimentata avand legatura cu un anume organ.
303

Daca ai momente sau poate zile in care te simti coplesita de emotii, poti reveni in armonie, gratie artei autovindecarii chinezesti. Iar un prim pas in acest demers, este parcurgerea urmatoarelor randuri…

Aminteste-ti ultima oara cand ai avut parte de emotii puternice, fie ca vorbim de bucurie sau tristete … anumite persoane resimt aceste emotii ca fiind ca o lovitura in intestine sau o durere ca o greutate in piept, iar descrierea acestor emotii poate continua; de multe ori, te pot simti coplesita de emotii. In schimb, starea corpului tau iti afecteaza emotiile, adica ori de cate ori esti bolnav, este greu sa gandesti si sa te simti pozitiv.
Medicina chinezeasca a tratat mereu starea emotionala din corp, fiecare emotie experimentata avand legatura cu un anume organ. De exemplu, depresia este descrisa ca un dezechilibru al organelor, implicand mai mereu ficatul. Avand o locatie fizica precisa pentru emotii, inseamna ca ai un loc de unde poti incepe vindecarea, procesand emotiile si transformand in bine modul in care te simti. Una din credintele chinezesti, este aceea ca stapanindu-ti si controlandu-ti emotiile, devii stapan al propriei sanatati. Viata iti ofera tot felul de emotii si reactii ale emotiilor, doar ca daca nu le poti controla – nu vei avea un echilibru interior.

Iar a deveni foarte emotional este considerat o pierdere valoroasa a qiului (forta vietii) si ce este mai rau, este efectul daunator pe care il are asupra organelor. Si cel mai bun exemplu vine de la maestrii taoisti care erau foarte multumiti si traiau calmi, avand o viata lunga si linistita.
A fi intr-o stare emotionala echilibrata rezulta intr-un qi care curge liber si care va face mai mult pentru a-ti sustine bunastarea, decat orice alt suc verde. Raspunsul este acela de a accepta orice emotie ca o parte naturala a vietii si exprimandu-l intr-un mod controlat, nu inseamna ca esti coplesit.

Schimba-ti starea!

Nu ai nevoie sa-ti schimbi complet viata pentru a-ti gasi echilibrul, poti adopta actiuni zilnice de rutina aducand mici modificari, folosind un sistem de auto-vindecare chinezeasca numit Yang Sheng. Acesta se traduce/ inseamna ‘hraneste viata’ si ofera tehnici zilnice de auto ingrijire, menite sa imbunatateasca sanatatea si sa te aduca intr-o stare de calmitate care te multumeste.
Poti face aceste exercitii ori de cate ori ai disponibile cateva minute: in masina sau cand te speli pe dinti! Din momentul in care le-ai facut ca un obicei, ele vin in mod natural.
In primul rand, trebuie sa inveti sa iti detii emotia! Recunoaste emotia si numeste-o! Daca te simti anxios, afirma simplu – “Ma simt anxios”. Acceptand acest lucru, vei realiza si accepta ca este normal sa te simti asa, pentru ca asta simti la momentul respectiv!

Cum sa-ti schimbi emotiile

Apoi, schimba energia emotiei tale si poti face acest lucru razand, dansand, cantand, dar poti incerca si urmatoarele tehnici! Iar daca experimentezi emotiile des, exerseaza schimbarea emotiilor zilnic.

Sunetele de vindecare

Acestea reprezinta una dintre cele mai vechi forme de terapie respiratorie, sunetele specifice cosrespunzand vibratiilor fiecarui organ, iar daca acestea sunt fericite si sanatoase, vei avea propriul echilibru. Atunci cand ai o respiratie mai profunda, fa-o cu sunet, directionand-o catre catre organul asociat emotiei pe care o traiesti. Vizualizeaza organul sau zona pe care o respiri, trimite vibratii pozitive si imagineaza-ti vechea energie iesind. Repeta de cinci ori!

  • Plamanii – Ssssssss
  • Rinichii (Frica) – Chooooo
  • Ficatul (Furie) – Shhhhhhhh
  • Inima (Bucurie / anxietate) – Haaaaaaa
  • Stomac (Ingrijorare) – Whooo

Respiratii zambitoare

Incepe asezat pe scaun, intins pe jos sau stand in picioare. Inspira usor, iar atunci cand expiri, fa-o usor, trimitand un zambet interior organului care ‘gazduieste’ emotia. Repeta aceasta procedura complet de 3 ori, imaginandu-ti organul plin de sanatate si fericire.

Apasare

Atinge-ti corpul in zona organului cu pumnul relaxat! Fa aceasta miscare cu ceva forta (dar nu exagerat!) pentru a invigora, usor pentru a relaxa! Apasa pe punctele de-a lungul canalelor meridiane despre care se zice ca restabileste un flux bun de qi. De exemplu, pentru tristete si durere (inima si plamani) apasa peste piept si du mainile in sus si jos, pentru a urma meridianele inimii si a plamanilor.

Comments are off this post!