Cum se ard grasimile si se transforma in energie utila

Sanatate

Cum se ard grasimile si se transforma in energie utila

24

Miliarde de celule de grasime se afla in toate corpurile umane intre piele si tesutul muscular, greutatea unei persoane, fiind data de marimea acestora.

Cum se creeaza depozitele de grasime si cum sunt date jos cand lucram pentru acest lucru?

  1. Procesul este unul biochimic, de convertire a celulelor adipoase in energie utila. Acest proces, incepe atunci cand este intensificata activitatea si este redus aportul de calorii; consumul unei cantitati mai mici de calorii comparativ cu cat arzi, va face ca organismul sa reactioneze prin reducerea energiei disponibile prin producerea anumitor hormoni mobilizatori de grasimi, care “semnalizeaza” anumite enzime importante; acestea, ajuta la folosirea rezervelor de grasimi pentru mai multa energie.
  2. Enzima cheie in acest proces, este lipaza, care stimuleaza celulele adipoase, astfel incat, ele sa elibereze trigliceridele. Fiecare molecula de triglicerida este apoi defalcata in glicerol si trei acizi grasi. Glicerolul este defalcat in continuare de ficat, in timp ce acizii grasi liberi sunt transportati prin intermediul fluxului sanguin, direct la muschi. Lipoproteinele cu enzima lipaza ajuta celulele musculare sa absoarba acizii grasi, care sunt arsi pentru un plus de energie.

COLAGENUL

Colagenul ajuta la mentinerea pielii elastice si ferme, permitand sa se restranga atunci cand se pierde in greutate.
Pielea este foarte elastica, astfel incat, in cele mai dese cazuri, nu aveti decat de asteptat pentru ca pielea sa se stranga, daca ati pierdut in greutate. Acest lucru se datoreaza proteinei numita colagen.
Aceasta permite pielii sa se intinda, fapt foarte important in procesul de crestere. Din pacate, fibrele de colagen se slabesc in timp, odata cu inaintarea in varsta, ducand la inevitabilele riduri si cute ale pielii. Productia de colagen poate fi de asemenea incetinita, atunci cand organismul uman are parte de cresteri sau scaderi bruste de greutate, care duce la aparitia nedoritelor vergeturi.
Ca o consecinta a acestui fapt, pierderea rapida in greutate, duce la un exces de piele, care poate fi inlaturat, doar prin proceduri chirurgicale. Astfel, este indicat ca pierderea in greutate sa se faca incet, prin intermediul unei alimentatii echilibrate si a exercitiilor fizice regulate; evitati pe cat posibil, retetele rapide de slabit!
Hormonii sexuali: estrogenul si testosteronul, controleaza unde este concentrata grasimea, in functie de corp: masculin sau feminin.

Comments are off this post!