Decolteul-versatil si necesar

Decolteul este inainte de toate, o linie de stil care face legatura intre piesele vestimentare la vedere si/ sau cele ascunse, pentru fiecare piesa vestimentara imbracata in partea superioara a corpului.

Decolteul este inainte de toate, o linie de stil care face legatura intre piesele vestimentare la vedere si/ sau cele ascunse, pentru fiecare piesa vestimentara imbracata in partea superioara a corpului. Si este extrem de important pentru LOOK-ul per ansamblu, modul in care arata decolteul, mai ales in cazul femeilor, o tinuta putandu-se schimba radical: de la profesional la casual, pana la un LOOK senzual.

Forma decolteului se poate schimba foarte usor; daca de exemplu ai un guler mai inalt, il poti rula sau intoarce la baza gatului si deja ai aproape alt articol vestimentar. Poti folosi la fel de bine o esarfa sau orice alt accesoriu vestimentar, sau chiar si bijuterii pentru infrumusetarea acestei zone si/sau modificarea intregului aspect.

In functie de piesa vestimentara, exista mai multe tipuri de decolteuri si aici intervine forma lor si modul lor de asezare in zona gatului si a pieptului.

  • Avem tricourile polo, care au gulerul putin ridicat de la baza gatului si care se incheie in fata, de regula – in 2 sau 3 nasturi;
  • La baza gatului au forma circulara si sunt tricouri, pulovere, diverse topuri.
  • Decolteul in V este originar din Orientul Mijlociu si se formeaza din doua linii oblice care se intersecteaza in zona pieptului, dand forma V.
  • Decolteul portret este in forma de V, doar ca cele doua diagonale vin dinspre umeri, lasand o suprafata descoperita aproape cat toata latimea pieptului.
  • Decolteul patrat este atunci cand trei linii se intersecteaza in fata in unghi drept, linia orizontala avand o lungime de obicei pana in zona umerilor.
  • Decolteul adanc se formeaza functie de cat de mult coboara punctul de intersectie a marginilor articolului vestimentar in jos spre abdomen si poate avea forma de V sau de U.
  • Decolteul fara umeri are o deschidere larga dintr-o parte in alta a umerilor si poate cuprinde sau nu bratele.
  • Doar un umar este de obicei asimetric, cu o linie in diagonala care traverseaza in diagonala de la un umar pana in partea opusa mai jos de umar.

Mai exista mai multe forme mai bine delimitate sau care pornesc de la cele de baza, dar consideram ca acestea ar fi cele mai importante de adus in atentie voastra.