Dezordine in dulap? Spune-i la revedere!

Dezordine in dulap? Nu ne dorim sub nicio forma, dar avem parte de ea destul de des si din nefericire, ne ofera un sentiment de nervozitate, atat din punct de vedere vizual, dar mai ales cand nu ne gasim ce cautam.

Dezordine in dulap? Nu ne dorim sub nicio forma, dar avem parte de ea destul de des si din nefericire, ne ofera un sentiment de nervozitate, atat din punct de vedere vizual, dar mai ales cand nu ne gasim ce cautam. Ce solutii putem avea?

Divide si cucereste!

Cand spatiul nostru personal (si aici includem si dulapul care are un rol important in viata noastra) este organizat, acest lucru poate fi o sursa de calmitate si inspiratie. Mai mult decat atat, nu este necesara o investitie pentru acest lucru! Trebuie ca articolele din aceeasi categorie sa aiba “casa” lor, propriul spatiu; pantalonii sa fie impachetati si pusi intr-un raft sau sertar anume, puloverele la fel, camasile sau rochiile pe umerase. Pentru a avea succes si a evita orice fel de dezordine in dulap, incearca sa iti organizezi garderoba ca si cum ar fi o biblioteca, dar sa lasi si spatiu pentru umerase. Astfel de mici modificari si organizari, maximeaza mult spatiul, iar cand timpul este limitat, stii exact unde sa cauti.

Ce iubesti mai mult

Este indicat de asemenea, sa pui pe un raft 1-2 fotografii pe care le iubesti cel mai mult, alaturi de multe alte lucruri mici care te fac fericita! Si aici putem include casetele cu bijuterii, trusele si tot ce ai pentru machiaj, oglinzi mici. Este un raft al rasfatului, are eleganta si e micul tau rai ascuns!

Adauga culoare!

Petrecem ceva timp in dulapul nostru, de aceea, a face navigarea cat mai simpla este mai mult decat necesar. Ai putea folosi o culoare simpla si senina (albastru), care iti va oferi si un sentiment de curatenie si te va ajuta si sa gasesti hainele mai usor. Poti vopsi in culoarea preferata sau poti aplica un tapet care se lipeste foarte usor.

Indiferent ca dulapul este mare sau mic, exista intotdeauna spatii care pot fi folosite si  care te pot ajuta sa eviti tot ce inseamna dezordine in dulap!

Foloseste-te de orice spatiu!

Indiferent ca dulapul este mare sau mic, exista intotdeauna spatii care pot fi folosite si care te pot ajuta sa eviti tot ce inseamna dezordine in dulap! Asigura-te inainte de toate ca tot ce inseamna spatiu vertical este utilizat la maxim, iar ceea ce folosesti mai putin, aseaza in partea de sus a dulapului; si aici poti avea articole pe care le porti doar in anumite ocazii sau daca sezonul o cere. Fixeaza niste carlige pe peretii interiori laterali ai dulapului pentru a agata esarfe, curele, coliere!

Sfat : foloseste cutiile care au peretii de carton mai dur si au o dimensiune mai marisoara, pentru a tine incaltamintea! Compartimenteaz-o in functie de marimea perechilor de incaltaminte pe care doresti sa le asezi si pune aceasta cutie udneva in dulapul principal! Doar atentie inainte de a pune incaltamintea acolo: asigura-te ca o cureti bine, pentru ca igiena sa ramana la standarde inalte si in aceasta zona!