Exercitiile fizice facute fara a manca inainte. Pro sau Contra?

Sanatate

Exercitiile fizice facute fara a manca inainte. Pro sau Contra?

Parerile sunt pro si contra, asa ca, citind urmatoarele opinii vei putea gasi solutia ideala pentru tine.
231

Exercitiile fizice fara a manca inainte, se pare ca au efecte incredibile de ardere a grasimilor, iar cercetarile recente sugereaza ca exista beneficii pentru un mic dejun foarte matinal. Normal ca parerile sunt pro si contra, asa ca, citind urmatoarele opinii vei putea gasi solutia ideala pentru tine.

Daca te-ai gandit sa faci miscare/exercitii fizice pe ‘stomacul gol’ inseamna ca esti adeptul celor ce considera ca astfel de exercitii te ajuta sa slabesti foarte repede, mai bine zis – sa arzi grasimea mult mai repede. Gandirea este urmatoarea: nivelul zaharului din sange si glicogenul au nivelurile scazute si prin urmare, corpul trebuie sa arda grasimile atat timp cat este scazut nivelul carbohidratilor. Un studiu a aratat ca participantii care au facut exercitii fizice in acest mod, au manifestat o schimbare in gene in tesuturile lor grase. Un alt studiu, a aratat ca, a lua micul dejun inainte de exercitiile fizice, duce la arderea carbohidratilor in timpul efortului si mai mult – pregateste organismul sa metabolizeze produsele alimentare mai rapid pentru restul zilei.

argumente PRO

A fost demonstrat ca exercitiile pe stomacul gol ajuta la arderea a 20-30% din grasimi, ceea ce evident, este o veste buna daca obiectivul principal este sa pierzi greutate. Acest lucru se datoreaza faptului ca organismul foloseste resursele de grasimi pentru energie.
Poate parea o idee inconfortabila sa faci miscare fara a avea parte de energia de la mancare, dar de fapt este opusul. Daca faci acest lucru la o distanta de mai mult sau mai putin de 3 ore de la masa, vei avea o stare letargica si asta deoarece corpul se va concentra asupra descompunerii alimentelor, ceea ce necesita energie. Avand un stomac gol, vei simti o stare mai alerta si vei putea sa te antrenezi mai greu si mai eficient. Studiile au aratat ca cei care se antreneaza regulat in acest mod, pierd grasime si mai multa la niveluri ridicate de intensitate.

Exercitii fizice fara a manca
  1. Este recomandabil sa faci acest lucru treptat, pentru a vedea cum se comporta organismul si pentru a te adapta.
  2. Fii sigura ca ai apa inainte si dupa exercitii, pentru a nu te deshidrata!
  3. Asigura-ti o cina echilibrata in grasimi, carbohidrati si proteine!
  4. Refa-ti nivelul de energie dupa exercitii, cu o masa nutritiva pentru a permite corpului sa se recupereze!
  5. Nu este recomandabil sa faci astfel de exercitii daca ai diabet, tensiune arteriala scazuta sau ridicata.

argumente CONTRA

Cea mai mare greseala a celor care fac astfel de exercitii este credinta ca organismul va arde fortat excesul de grasime si asta deoarece nu mai avem carbohidrati de folosit. In realitate, creierul ii va spune corpului sa caute energie in alta parte.
Din moment ce glicogenul a fost consumat, corpul tau ar prefera sa traga de masa musculara, care se poate apoi converti in glucoza, utilizandu-se apoi ca un combustibil in timpul antrenamentelor. Masa musculara are nevoie de multe calorii pentru a fi mentinuta, astfel ca organismul este tentat sa suprime din ea, ceea ce va incetini metabolismul intr-o incercare disperata de a mentine cat mai multa grasime. Acesta este raspunsul la infometare.
Un alt efect negativ al unor astfel de exercitii, este acela ca te vei simti intr-o stare letargica toata ziua, ceea ce iti va afecta activitatile. Cum carbohidratii sunt principala sursa de energie a creierului, iti va fi greu sa te concentrezi.

Cum sa faci cardio, fara a te infometa!
  1. Consuma o masa bazata pe carbohidrati (castron de ovaz) cu 1 ½ -2 ore inainte de efortul fizic.
  2. Nu manca foarte mult sau nu manca la o distanta mai mica de 90 de minute, pentru ca poti avea o senzatie de rau sau de lentoare.

Comments are off this post!