Fa-ti din spatiu, propriul univers!

Daca te simti stresat si crezi ca nu ai nicun motiv, este posibil sa fie spatiul, mediul in care iti desfasori activitatea!

Daca te simti stresat si crezi ca nu ai nicun motiv, este posibil sa fie spatiul, mediul in care iti desfasori activitatea! Iata ce trebuie sa stii pentru a avea un spatiu de lucru eficient!

Ce scheme de culori sunt bune pentru a putea munci fara stres?

Intr-un mediu de lucru, cel mai important este sa-ti stimulezi creativitatea, in timp ce nivelul stresului trebuie sa fie cat mai scazut. O schema de culori perfecte include culori neutre, avand accente albastre sau verzi, accesorizata cu elemente naturale cum ar fi podele din lemn sau parchet, elemente de apa, o buna luminare si vegetatie.

Daca avem nevoie sa gandim mai mult?

In primul rand, trebuie sa ne ferim de culori indraznete si saturate, cum ar fi rosul, care da o stare de neliniste sau stres. Nuantele soft de albastru sunt ideale pentru cresterea productivitatii, intuitiei si gandirii creative! Nuantele soft de galben sunt vesele, invita, stimuleaza mintea si creste presiunea arteriala si sunt indicate a fi folosite in camera sub forma de perne, arta si diverse piese de mobilier.

Ce putem face pentru a avea un spatiu de lucru dominat de calmitate?

Mai putin este mereu mai bine in acest caz, totul trebuie facut si aranjat cu moderatie. Camera trebuie sa fie dominata de culori neutre si puse anumite culori care sa faca spatiul interesant. In niciun caz nu trebuie supraincarcata camera, pentru ca ar incarca atmosfera, facand-o stresanta si haotica. Daca pui o piesa de mobilier, ar trebui sa fie indeajuns, restul trebuie sa fie simplu si elegant.

Daca avem spatiu restrans?

In acest caz, piesele de mobilier trebuie sa fie luminoase, culorile trebuie sa fie luminoase, cadrele subtiri si picioarele ridicate. Camera trebuie sa aiba neaparat lumina naturala, care are efectul de a ‘oferi’ spatiu, asa ca, nu trebuie blocata. Mobila scandinaviana sau provinciala franceza sunt ideale pentru spatii mici.

Cum ar trebui sa ne decoram spatiul pentru a avea inspiratie si pentru a fi calmi?

In acest caz, plantele sunt neaparat necesare si in mod special suculente, deoarece, ele nu mor niciodata. Pe langa faptul ca ne ofera o calitate mai buna a aerului, ne aduce si un colt din natura in viata aglomerata de birou, oferindu-ne relaxare si confort.

Ce ne ajuta sa crestem productivitatea?

Fotografiile sau tablourile cu natura si in mod deosebit – cele care prezinta peisaje sau privelisti spre mare sau ocean, ne duc cu mintea departe, intr-o zona confortabila si ne ajuta la cresterea productivitatii.

Ce nu ar trebui pastrat in spatiu?

Daca este ceva stricat, arunca-l, daca sunt prea multe lucruri asemanatoare, ascunde-le sau du-le in afara spatiului, daca ai lucruri pe care nu le folosesti niciodata, arunca-le! Totul pentru un spatiu aerist si confortabil!

Culorile au un efect subconstient determinant in viata zilnica

  • Albastrul provoaca organismul sa produca chimicale calmante si creste productivitatea.
  • Verdele calmeaza, reimprospateaza, este relaxant si usor pentru ochi.
  • Violetul implica belsug si rafinament, inspira si aprinde imaginatia.
  • Galbenul ajuta la cresterea concentrarii si accelereaza metabolismul.
  • Rosul este agresiv si activ, creste pofta de mancare, asa ca evitati-l daca sunteti la regim!