Motive pentru care te simti mereu fara energie

Sanatate

Motive pentru care te simti mereu fara energie

32

Nu intotdeauna oboseala si lipsa energiei se datoreaza lipsei somnului ci exista mai multi factori care influenteaza aceasta stare. Daca dupa un somn de minim 8 ore nu te simti odihnit, aceasta se poate datora unui stil de viata nesanatos sau chiar poate fi vorba despre o afectiune.

Vom prezenta 7 motive care conduc la lipsa energiei:

  1. Lipsa exercitiilor. Daca organismul tau nu este obisnuit sa faca miscare, acesta va reactiona negativ chiar si la activitatile care presupun un minim de efort. S-a dovedit ca exercitiile fizice regulate imbunatatesc rezistenta fizica, functionarea sistemului cardiovascular si ofera organismului mai multa energie prin furnizarea unei cantitati mai mari de oxigen.
  2. Lipsa unei alimentatii sanatoase. Daca obisnuiesti sa consumi junk-food organismul va avea nevoie de o cantitate mai mare de energie pentru a digera mancarea, prin urmare va obosi mult mai repede.
  3. Lipsa micului dejun. Este cunoscut faptul ca micul dejun reprezinta cea mai importanta masa a zilei, deoarece furnizeaza energia necesara pentru o mare parte din zi. Bineinteles ca este foarte important ca micul dejun sa fie unul sanatos.
  4. Stresul. Fiecare persoana se confrunta zilnic cu stresul, dar stresul in exces conduce la oboseala. Cand suntem stresati hormonul stresului, cortizolul, creste excesiv mentinand organismul in stare de alerta, aparand astfel tulburarile de somn.
  5. Cafeaua. O ceasca de cafea consumata dimineata va stimula secretia de adrenalina si cortisol ceea ce va oferi un plus de energie, insa consumata in exces cafeaua va avea un efect invers, provocand o stare de oboseala.
  6. Folosirea dispozitivelor digitale inainte de culcare. Se recomanda ca folosirea dispozitivelor digitale sa fie evitata cu minim 2 ore inainte de culcare, intrucat lumina acestora pot tulbura ritmul circadian, afectand somnul.
  7. Consumul de alcool inainte de culcare. Potrivit cercetatorilor, ideea ca un pahar de alcool inainte de culcare te va ajuta sa dormi mai bine este eronata. Acestia au afirmat ca alcoolul consumat inainte de somn stimuleaza corpul si mintea mai mult decat in orice moment al zilei.

Comments are off this post!