O piele sanatoasa si neteda. Cum o putem obtine?

O piele sanatoasa si neteda se pare ca putem avea tot din resursele interne ale fiecaruia dintre noi.

O piele sanatoasa si neteda se pare ca putem avea tot din resursele interne ale fiecaruia dintre noi, fapt ce ne ajuta sa aratam mai bine si sa facem uitata trecerea anilor. Dar cum putem realiza acest lucru?

Sangele ne tine in viata, transportul oxigenului catre celule, reglarea temperaturii corporale, mentinerea sistemului nostru imun, fiind doar cateva din sarcinile sale. Expertii in sanatatea pielii considera ca sangele ne pastreaza pielea frumoasa, noile tratamente faciale, implicand extragerea resurselor proprii si folosirea lor strategica de care poate beneficia pielea noastra. Multi specialisti considera ca sangele este un vindecator miraculos, lucrurile fiind cat se poate de clare: cand te ranesti in vreun fel, sunt activate trombocitele din sange, rana fiind inchisa apoi ca un fermoar.

Analiza premergatoare

In sange exista patru elemente esentiale: celulele albe, celulele rosii, trombocitele, plasma. Celulele rosii aduc oxigenul in corp, celulele albe combat infectiile, virusii, infectiile. Trombocitele cauta si vindeca ranile si diversele vatamari, in plasma plutind toate elementele. Cand ne ranim, ne dorim trombocitele pentru o vindecare cat mai rapida, functia lor principala fiind aceea de reducere a inflamatiei, care produce cele mai multe probleme, de la imbatranire la acnee. Trombocitele reprezinta de asemenea o sursa uimitoare de factori de crestere, ele avand de la 30 pana la 40 de tipuri de functii de care poate beneficia pielea, inclusiv „construirea” colagenului.

Mica istorie

Procesarea sangelui – numita centrifugare, a fost folosita cu cativa ani in urma de doctorii specialisti in medicina sportiva, ei descoperind ca pot utiliza puterea sangelui in tratarea ranilor. Era injectata plasma cu plina cu trombocitele pacientului, alaturi de factori de crestere accelerata si proteine anti inflamatorii pentru a ajuta la vindecare.

Tratamentul specializat pentru o piele sanatoasa si neteda

Acesti specialisti au ajuns la concluzia ca aceeasi metoda poate functiona la fel de bine si pentru piele, tratament cunoscut sub numele de tratamente vampir. Medicul ia o doza din sangele tau si il pune intr-o centrifuga speciala, pentru separarea celulelor rosii, celulelor albe, trombocitelor si plasmei. Solutia rezultata devine ceea ce este cunoscut ca plasma bogata in plachete sau PRP, injectata apoi in piele cu ajutorul unui ac mai lung sau a microacelor; poate fi incomod, de aceea este nevoie si de o crema care sa-ti amorteasca putin pielea, dar depinde de la persoana la persoana. Aceste interventii externe provoaca micro rani, pe care trombocitele se grabesc sa le repare; apoi trec in alte zone unde exista inflamatie, eliberand factorii de crestere in efortul de vindecare, combatere a urmelor pielii afectate si a semnelor de imbatranire.

In timp, te poti bucura de munca grea, afectiunile inflamatorii, acneea, rozaceea, psoriazisul se calmeaza, iar specialistii vizeaza de obicei toate cel trei straturi ale pielii, pentru cele mai bune rezultate. Pentru atingerea celor mai profunde straturi ale pielii este injectata plasma PRP in diferite zone ale fetei cu un ac lung. Pentru zona de mijloc si cea de la suprafata sunt folosite microace; acestea creeaza canale foarte mici in straturile pielii pentru a permite o penetrare cu 300% mai mare decat procedura standard actuala.

Vivace Fractional Micro Needle RF este un dispozitiv foarte popular, foloseste micro ace si ofera o explozie cu ajutorul radio frecventei pentru a ajuta pielea sa se stranga. Este folosit pe ten, gat, piept, maini, apoi imediat, vin injectiile cu PRP. O procedura care a dat rezultate foarte bune, pacientii avand pielea rosie pentru o perioada de cateva ore. Sunt recomandabile 2-3 sedinte pentru cele mai bune rezultate pentru o piele sanatoasa si neteda.

Tratament la domiciliu

Te poti bucura acum de PRP in pielea ta, prin folosirea unei formule topice plina de trombocite si care poate combate inflamatia, ajutand pielea sa lupte zilnic cu bombardamentele provenite de la poluare si diversele alergii. Te poate ajuta printr-o textura neteda, cu estomparea liniilor fine, stimularea productiei de colagen si elastina.

SoMe Skincare este se pare cea mai buna solutie in aceasta privinta. Iti faci programare la un dermatolog pentru a-ti lua sange, care va trece imediat in procedurile standard in care sunt separate PRP si imediat sunt amestecate toate ingredientele intr-un ser. Acest lucru face ca trombocitele sa fie cat mai proaspete si puternice. Vei ajunge acasa cu un minifrigider care iti va asigura resurse pentru trei luni, perioada in care trombocitele raman eficiente si stabile.

A personaliza folosirea propriului sange este cea mai buna metoda, deoarece produsul este facut special pentru tine, sangele tau stiind deja ce trebuie facut pentru imbunatatirea pielii. Totul se reduce la cat de personalizat este produsul final.