Organismul tau si stresul

Sfaturi

Organismul tau si stresul

80

Cum sa scurtcircuitezi stresul cand acesta incearca sa puna stapanire pe organismul tau

5 metode …

 1. Elibereaza tensiunea!
  Cand corpul tau simte o amenintare (un termen limita de indeplinire a unui obiectiv!) iti inunda creierul cu adrenalizan si cortizol, pregatindu-te pentru “lupta”. Cea mai buna metoda pentru a face fata acestui val hormonal, este o alergare de 15-20 de minute, care va folosi excesul de adrenalina si va detensiona musculatura.
 2. Distrage-ti atentia!
  “Ceata” care apare pe masura ce stresul decupleaza cortexul prefrontal, ne face tot mai greu sa gandim rational, dar, daca suntem adeptii meditatiei, putem depasi aceasta problema. In schimb, daca meditatia nu face parte din viata noastra, trebuie sa incercam sa distragem atentia creierului. Poti sa iti distragi atentia asa cum iti incordezi un muschi, iar o buna modalitate, este aceea de a te concentra de exemplu, pe versurile unei melodii.
 3. Alimentatie corecta!
  Stresul declanseaza hormonul care blocheaza foamea CRH (Hormonul eliberator de corticotropina), dar, in timp, nivelul ridicat de cortizol, are exact efectul invers. Conform psihologilor, oamenii mananca mai mult pentru a reduce anxietatea, iar daca tot simti nevoia sa mananci, cel putin fa-o sanatos – consumand migdale, continutul de magneziu eliberand stresul!
 4. Elibereaza-te de presiune!
  In cazul in care ai ceva important de facut in fata colegilor sau ai parteneri de afaceri si trebuie sa iesi in fata la o prezentare, iar presiunea resimtita este uriasa (simti ca ti se strange pieptul, bate inima mai tare, etc), incearca sa faci urmatorul lucru: concentreaza-te pe respiratie pentru aproximativ un minut la fiecare doua. Astfel, vei reusi sa te eliberezi si sa te poti concentra pe ce ai de facut.
 5. Antreneaza-ti creierul!
  Acel moment cand esti chemat de seful tau fara a sti despre ce este vorba, iti da o stare de panica, declanseaza o stare de alerta, toata aceasta amenintare trecand abia dupa ce ai terminat de discutat cu el, indiferent ca e de bine sau de rau. Cea mai buna solutie este sa inveti cateva tehnici mindfulness, care te pot ajuta in mod real sa iti poti controla reactiile in astfel de situatii stresante, conform cercetatorilor de la Harvard Medical School.

 

Comments are off this post!