P.A.D.I.R. se alatura CONAF

P.A.D.I.R. - Patronatul Antreprenorilor din Industria Infrumusetarii din Romania se alatura Federatiei Patronatelor Femeilor Antreprenor, membru fondator Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
De la stanga la dreapta : Corina Munteanu, Cristina Chiriac

P.A.D.I.R. – Patronatul Antreprenorilor din Industria Infrumusetarii din Romania se alatura Federatiei Patronatelor Femeilor Antreprenor, membru fondator Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF). P.A.D.I.R. este singura organizatie patronala dedicata industriei infrumusetarii din Romania si a fost fondata pentru promovarea si sprijinirea antreprenorilor care activeaza in aceasta industrie.

Industria infrumusetarii traverseaza o perioada extrem de dificila. Insa daca ne unim eforturile si actionam impreuna in acelasi scop si avand acelasi obiectiv, sigur vom depasi momentele grele. In industria infrumusetarii activeaza antreprenori care pot aduce un plus valoare economiei tarii noastre, iar prin intermediul P.A.D.I.R ei vor contribui la o promovare corecta a spiritului antreprenorial in industria infrumusetarii, la dezvoltarea si cresterea performantelor profesionale, precum si la evitarea derapajelor economice. Acum, mai mult ca oricand, avem nevoie de unitate, sustinere si cooperare pentru a ne alinia standardelor europene si internationale. Aderarea P.A.D.I.R la Federatia Patronatelor Femeilor Antreprenor si Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin consolideaza eforturile noastre de a deveni un partener calificat pentru dialogul social.

a declarat Corina Munteanu, Presedinte P.A.D.I.R.

Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este singura entitate confederativa din Romania ce are ca obiectiv principal sustinerea si promovarea antreprenoriatului feminin, implicandu-se activ in diferite proiecte economice, sociale si culturale. Inca de la inceputul acestor demersuri, sprijinite permanent de catre Administratia Prezidentiala, confederatia a militat pentru o economie puternica si competitiva pe plan international, fiind semnate o serie de parteneriate cu alte organizatii la nivel european.

Cred in unitate patronala, iar alaturarea PADIR la Federatia Patronatelor Femeilor Antreprenor si CONAF reflecta tocmai acest lucru. In conditiile actuale macroeconomice trebuie sa ne unim eforturile si sa identificam cele mai bune solutii pentru a depasi efectele negative ale pandemiei asupra anumitor sectoare de activitate,

a declarat presedintele CONAF, Cristina Chiriac.

Domnia sa este de parere ca situatia actuala impune o constructie patronala unitara care sa reprezinte interese tuturor sectoarelor de activitate intr-un dialog continuu cu mediul guvernamental.

Ne dorim un dialog intre autoritati si antreprenori, ne dorim ca vocea mediului de afaceri sa fie auzita, iar propunerile noastre sa ajunga prioritati pe agenda Guvernului. Asadar, vrem sa convingem autoritatile ca trebuie sa comunice cu mediul de afaceri pentru a gasi solutii comune. Mediul de afaceri trebuie sa fie foarte receptiv, sa participe activ la procesul decizional si sa ofere propuneri la modificarile legislatiei, deoarece acest lucru afecteaza nemijlocit activitatea businessului. Dialogul este necesar sa existe permanent. Legiuitorul trebuie sa cunoasca care sunt problemele in toate domeniile activitatii antreprenoriale pentru a oferi solutiile care sunt inaintate chiar de antreprenori.

Datele statistice arata ca pe piata din Romania sunt active circa 48.000 de companii care au ca obiect de activitate coafura si alte activitati infrumusetare (cod CAEN 9602 si 9604) si o suma a cifrei de afaceri neta de 250.000.000 Euro. In Bucuresti sunt inregistrare peste 5000 de companii, care totalizeaza aproximativ 9000 de angajati.

Despre P.A.D.I.R

  • P.A.D.I.R. este organizatia antreprenorilor din industria infrumusetarii care promoveaza si apara drepturile si interesele membrilor sai si ii informeaza despre legislatia si reglementarile industriei la nivel european si national;
  • P.A.D.I.R. reprezinta industria in relatia cu autoritatile publice si centrale, cu sindicatele si cu alte organizatii non-guvernamentale;
  • P.A.D.I.R impulsioneaza procesul de constituire si dezvoltare a societatilor comerciale;
  • P.A.D.I.R initiaza, realizeaza si deruleaza implementare de proiecte si programe si atrage resurse publice sau private din tara si din strainatate pentru realizarea investitiilor in industria infrumusetarii;
  • P.A.D.I.R. promoveaza cresterea nivelurilor de profesionalizare si recunoasterea acestora.