CONAF deschide dialogul pentru antreprenoriatul feminin romanesc in structurile europene la prima vizita la Bruxelles.
- CONAF a semnat un parteneriat strategic cu AER, 19 martie 2019
- CONAF a organizat primul eveniment la Parlamentul European, 20 martie 2019
- Membrii ai CESE si ai Parlamentului European sustin demersul CONAF
La prima vizita a delegatiei sale la Bruxelles, Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) deschide dialogul pentru antreprenoriatul feminin romanesc in cadrul structurilor legislative si consultative ale Uniunii Europene – Parlamentul European si Comitetul Economic si Social European (CESE), dar si la nivelul celor mai reprezentative asociatii pentru mediul de afaceri european. Evenimentul organizat de CONAF s-a desfasurat in perioada 19-20 martie si in cadrul acestor intalniri fructuoase a fost semnat un parteneriat strategic cu European Academy of Regions (AER). Initiativa confederatiei a fost apreciata de membri ai CESE si ai Parlamentului European care sustin demersul CONAF.
In cadrul reuniunii de la CESE, s-a semnat parteneriatul dintre CONAF si Europen Academy of Regions (AER), una dintre primele organizatii europene care si-au anuntat sprijinul pentru demersurile CONAF bazate pe puncte de convergenta dintre cei doi parteneri, precum: imbunatatirea reglementarilor privitoare la antreprenoriat, reglementarea activitatii freelancerilor si aparitia unui temei juridic pentru aplicarea legii, dar si sprijinirea activitatii acestora cu normative care sa-i ajute in desfasurarea activitatii curente si care sa-i incurajeze sa lucreze pe cont propriu, promovarea culturilor si traditiilor locale mai putin cunoscute sau promovarea turismului cultural si rural. La eveniment au fost prezenti Madi Sharma, UK Member of European Economic and Social Committee, Prime Minister appointment si Henri Malosse, the 30th President of European Economic and Social Committee.
Succesul unei organizatii este reprezentat de echipa care o formeaza. Femeile puternice sustin alte femei puternice, prin urmare secretul consta in unitate, munca de echipa, in sprijin reciproc. Stim cu totii ca atunci cand vine vorba de o misiune dificila, o femeie este intotdeauna capabila sa o finalizeze cu succes. Cred in capacitatea antreprenoriala a femeilor si cred ca uneori nu putem schimba viitorul, dar putem schimba fiecare zi cu pasi mici si increzatori. Cu totii trebuie sa credem ca putem schimba lumea pentru ca este nevoie de schimbare. Barbatii au datoria de sprijini succesul femeilor, la fel cum noi o facem de fiecare data. Ei au datoria sa respecte, sa iubeasca si sa o protejeze femeile
a declarat in discursul sau Madi Sharma, membru UK al Comitetului Economic si Social European.
Totodata, s-au pus bazele cooperarii dintre cele doua entitati prin asumarea unor initiative comune in urmatoarele domenii: sanatate, economie sociala, agricultura, inovare sociala, inlcusiv in sensul mai bunei integrari a femeii in mediul de afaceri si redresarii crizei demografice din Europa sau chiar cresterea ratei de transfer tehnologic si a impactului inovarii in economia europeana printr-o mai buna colaborare intre statele membre.
Ma bucur ca avem aceasta posibilitate de dezvoltare, parteneriatul intre AER si CONAF fiind in deplina concordanta cu unul dintre obiectivele noastre, respectiv promovarea si dezvoltarea activitatilor femeilor antreprenor din Romania
a declarat Nelu Neacsu, Presedinte AER.
In aceste doua zile, cu o agenda atat de incarcata, am reusit sa punem bazele unor relatii de cooperare cu organizatii puternice. Am identificat impreuna punctele de interes in jurul carora vom putea creiona o strategie si o abordare comuna. Cred cu tarie in importanta unitatii antreprenoriatul feminin romanesc – atat la nivel intern, cat si in armonie cu mediul de afaceri european, si ca rolul demersului initiat de CONAF este de a construi un context favorabil antreprenoriatului feminin. Este timpul ca si vocea antreprenoarelor din Romania sa fie ascultata si reprezentata corespunzator in CESE si alte structuri similare
a declarat Cristina Chiriac, Presedintele CONAF.
La randul lor, reprezentante ale asociatiilor pentru mediul de afaceri european precum Business Europe, Business Angels Europe, The Committee on Women’s Rights and Gender Equality sau Global Woman Club Brussels au transmis mesaje de unitate, au oferit modele de incurajare si sustinere a antreprenoriatului feminin, si au prezentat cele mai recente date statistice privind accesul femeilor antreprenor la finantare.
CONAF s-a facut cunoscuta Parlamentului European si Europen Academy of Regions (AER) prin intermediul unei delegatii alcatuita din reprezentante ale mediului de afaceri feminin romanesc din cele mai variate domenii de business, cu o semnificativa experienta in antreprenoriat.
Cristina Chiriac
presedinte CONAF
cristina@cristinachiriac.ro