Piele de radianta ca de vacanta

Frumusete

Piele de radianta ca de vacanta

39

Indiferent de perioada anului, ne intereseaza sa aratam bine, ingrijite, sa avem parul frumos si o piele de radianta ca de vacanta!

Acum ca vremea rece a trecut, trebuie sa avem grija in privinta modului cum arata pielea si sa eliminam anumite cauze cum ar fi deshidratarea, lipsa somnului, exfolieri in exces, dieta. Punctul in care pielea noastra arata bine, plina de viata si hidratata, este atunci cand avem o temperatura cuprinsa intre 22-30 de grade, cu o umiditate de 40-50%.

Alimentatie
Pentru a avea un aspect proaspat chiar si in aceasta perioada, alimentatia este vitala – in mod special consumul alimentelor bogate in Omega 3 : nuci, seminte de in, somon. Este indicat consumul zaharului in cantitati reduse, la fel ca si alimentele procesate. Varza kale si spanacul, contin vitaminele A si E, vitamine care stimuleaza productia de colagen si incurajeaza fluxul sanguin pentru a pastra aspectul pielii ferm si proaspat.

Curatare si exfoliere
Cand pielea incepe sa transpire, incepe sa produca mai mult ulei. Curatarea pielii cu glicolice poate elimina excesul de ulei, elimina celulele moarte si ii poate reda aspectul radiant si neted. Acest lucru se poate face si prin tamponarea cu acid salicilic si acid glicolic, care vor exfolia usor pielea moarta si va expune pielea hidratata; se poate face o data sau de doua ori pe zi, dar daca sunt observate roseti sau iritatii, tampoanele trebuiesc folosite intermitent. Exfolierea in exces este o problema comuna, pe termen scurt pielea poate avea roseti sau iritatii, iar pe termen lung, iti poate aduce dureri si ingrosarea pielii.
Hidratarea
Pielea se hidrateaza singura, iar abilitatea sa naturala de a crea o anumita bariera pentru pierderea apei, este foarte importanta. Iar un extra ajutor, este intotdeauna binevenit! Mergeti pe o hidratare care poate creste continutul de apa al pielii, optimizand astfel aspectul sau proaspat.

Baza de machiaj
Cand este nevoie de un machiaj usor pentru un aspect plin de viata dar nu stralucitor, mai putin este mai bine, astfel ca, ar cam trebui in acest caz sa renuntati la baza de machiaj. Mergeti in schimb, pe un hidratant colorat, iar daca nu concepeti in niciun caz machiajul fara baza de machiaj, folositi ceva mat, pentru un aspect catifelat. Mai mult, este alegerea perfecta pentru o pielea uleioasa!

Pulverizator hidratant
Daca aveti doar 5 minutele pentru un aspect fresh, folositi un pulverizator, cu care nu trebuie sa exagerati, un mod simplu de a reduce inflamatia si a hidrata pielea atunci cand sunteti grabite. Cautati astfel de pulverizatoare, care au ingrediente racoritoare, ca rozmarin, aloe vera sau apa de trandafiri!

Comments are off this post!