Remedii naturale-ucigasi naturali dovediti

Exista alternative, multe remedii naturale fiind folosite cu secole inainte de descoperirea antibioticelor in anii ’40..

Folclorul, medicina naturala – aceste remedii naturale – au mers mana in mana de-a lungul secolelor, folosind antibiotice naturale si rezolvand probleme de sanatate, care astazi par destul de dificil de solutionat.

Antibioticele reprezinta una dintre cele mai mari triumfuri ale medicinei moderne, dar cum au fost prescrise si se intampla cam mereu, iata deja ca vedem aparitia unor alti microbi rezistenti si care fac fata acestor lupte. In USA de exemplu, se estimeaza ca aproape 2 milioane de persoane sunt infectate anual cu un astfel de microb rezistent (superbug) si peste 20000 de persoane mor din cauza infectiilor. Desi sunt suprascrise, antibioticele nu mai sunt pentru oricine! 10% din populatie sufera din cauza reactiilor serioase cauzate de antibiotice si una din 15 persoane sunt alergice la medicamente si nu le mai pot lua ca prima masura de ajutor. In plus fata de problemele gastrointestinale, medicamentele pot provoca – conform noilor cercetari, crestere a pietrelor la rinichi, in mod special copiilor si adolescentilor.

Exista alternative, multe remedii naturale fiind folosite cu secole inainte de descoperirea antibioticelor in anii ’40. Dar cu industria farmaceutica dominand cercetarile medicale, studiile stiintifice in privinta antibioticelor naturale sunt foarte putine si departe de a fi in centrul atentiei.


Mierea a fost folosita ca un “dressing” topic, dar oamenii de stiinta cred ca poate juca un rol extrem de important in lupta impotriva infectiilor. Mierea este unul dintre cele mai bune remedii naturale, avand abilitatea unica de a lupta impotriva infectiilor pe “niveluri multiple”; de asemenea, perturba formarea biofilmelor bacteriilor, ceea ce ii ofera un rol de a actiona preventiv.

Usturoiul si componenta sa activa – alicina, s-au bucurat de o atentie mai mare decat alte antibiotice, fiind regasite in peste 5000 de publicatii si fiind considerat unul dintre cele mai eficace remedii naturale. Este foarte bun pentru intestin si sange si functioneaza ca antibiotic. Intr-o revista, cercetatorii au aratat ca a fost mult mai eficace decat doua alte antibiotice in lupta impotriva bacteriei Campylobacter, una din cauzele comune ale problemelor de stomac.

Uleiul din arbore de ceai (Melaleuca alternifolia) impiedica raspandirea infectiei fungice candida, in special in probleme vaginale. Functioneaza la concentratii minime pentru anumite tulpini, dar sunt necesare cantitati mai mari pentru tratarea altor tulpini candida, cum ar fi candida krusei sau candida norvengensis, conform cercetatorilor de la Charles University din Praga.

Ghimbirul ajuta la linistirea senzatiei de greata si a problemelor de stomac, fiind folosit si pentru scaderea nivelului de colesterol. Un studiu a aratat ca ghimbirul lupta impotriva Streptococcus mutans, tulpinilor candida si Enterococcus, toate contribuind la dezintegrarea dintilor.

Extract din frunze de masline. Profesionsitii din domeniul sanatatii au folosit extract din frunze de masline incepand cu mijlocul anilor ’90, studiile demonstrand ca acesta poate trata probleme cauzate atat de virusi cat si de bacterii, spre deosebite de antibiotic, care trateaza in principal infectiile bacteriene. Extractul din frunze de masline a fost folosit pentru tratarea infectiilor dentare, a urechilor, tractului urinar.

Gentiana este o planta medicinala americana, iar astragalus, un produs pe baza de plante utilizat pe scara larga in China, ambele stimulente ale sistemului imunitar, folosite pentru tratarea infectiilor. Intr-un studiu, cercetatorii au descoperit ca ei lucreaza prin reducerea inflamatiei.

Berberina este un compus antibacterian activ gasit in mai multe familii de plante (Papaveraceae, Berberidaceae, Fumariaceae, Menispermaceae, Ranunculaceae, Rutaceae, Annonacea) si este un remediu puternic pentru persoanele cu boli cardiovasculare; a fost folosit in mod deosebit de catre cele care au suferit insuficienta cardiaca. Este utilizat ca antibacterian, ca remediu pentru tratarea trahomului, infectie care poate duce la orbire.

Extractul de seminte de grapefruit este un antibacterian utilizat pentru a contracara o serie de infectii comune. Intr-un test, a trecut prin 67 de pasi – diferite probe de bacterii si comparat impotriva altor cinci antibacterieni care sunt folositi local (aplicati directe pe piele). In fiecare caz, extractul a fost la fel de eficient ca celelalte remedii in intreaga gama de probe.

Echinaceea purpurea – membru al familiei de margarete, este un antibiotic cercetat mai profund, existand multe articole care lauda eficacitatea proprietatilor antifungice. Un studiu recent, a gasit ca este un remediu de succes impotriva eczemei atopice.

Turmericul sau mai precis – compusul sau activ, este un antibiotic natural puternic folosit chiar impotriva infectiei letale MRSA – infectia cu stafilococul auriu meticilino-rezistent, dovedindu-se in timp unul dintre cele mai eficiente remedii naturale. MRSA nu poate fi tratata cu antibiotice comune, dar intr-un test, curcumina a reusit sa anuleze infectia la doze mari. Folosit in doze normale, a actionat ca un superincarcator pentru antibiotice.