Scalpul-de ce te mananca si cum se poate trata

Scalpul are nevoie de o atentie deosebita si o ingrijire adecvata, precum tenul, in caz contrar, existand si riscul de a aparea anumite probleme destul de deranjante.

Scalpul are nevoie de o atentie deosebita si o ingrijire adecvata, precum tenul, in caz contrar, existand si riscul de a aparea anumite probleme destul de deranjante. De exemplu, matreata (dermatita seboreica) este cauzata de o reactie exagerata a corpului vizavi de acea „drojdie” formata din scuamele (celulele/ pielea moarta) de la suprafata scalpului. Iar remediile fara prescriptie medicala includ sampoane cu acid salicilic, acizi antifungici, in timp ce remediile naturale includ folosirea uleiului de arbore de ceai.

Scalpul si reactiile alergice

In cazul in care ti-ai vopsit recent parul, e posibil sa ai o alergie la colorant. Daca culoarea este semipermanenta sau temporara, parul se spala si colorantul dispare in timp, dar in cazul unei culori permanente, situatia este una mai dificila. Oamenii pot avea rectii diverse la orice le ajunge pe scalp, de la sampon la vopsea de par si pana la mult apreciatele tratamente cu keratina pentru netezirea parului. Pe masura ce scalpul se vindeca, foloseste doar formule usoare!

Arsurile solare pot genera senzatia de mancarimi din cap, fiind o cauza mai putin cunoscuta. Te poti lipsi de aceasta senzatie neplacuta cu ajutorul unui dus racoros si o crema cu hidrocortizon.
Scalpul uscat este de multe ori o consecinta a aerului uscat, acesta eliminand uleiurile naturale ale pielii. Printre solutiile adecvate, un balsam hidratant si o masca pentru par si scalp, pot fi de multe ori solutia pentru a aduce echilibrul scalpului.

Cand nu te speli suficient sau cand este necesar, transpiratia, murdariile, reziduurile produselor folosite se asimileaza pe scalp, provocand mancarime. Pielea scalpului este in multe privinte asemanatoare cu cea a fetei, de aceea trebuie spalata in mod regulat.