Semnale atac de inima

Sanatate

Semnale atac de inima

55

Semnalele unui atac de inima in cazul femeilor, pot fi altele decat durerea din bratul stang! Vezi mai jos, 6 semnale atac de inima! 

#1 Dureri in centrul pieptului. Acesta este cea mai deasa manifestare a atacului de inima si simti o greutate puternica in piept, comparabila cu greutatea unul elefant pe pieptul tau.
#2 Dureri de spate sau maxilar. Femeiele – comparativ cu barbatii, au tendinta sa ‘experimenteze’ astfel de simptome atipice. Durerea de spate este suportabila, la fel ca si cea a maxilarului, confundata de cele mai multe ori cu o durere de dinti.
#3 Durere scurta in respiratie. Aceasta apare si cand nu faci niciun efort si apare indeosebi femeilor in varsta si celor care sufera de diabet. Daca nu ati avut astfel de dificultati de respiratie in trecut, acesta poate fi un semn destul de alarmant.Alimente sanatoase pentru inima

Avocado este un fruct bogat in acizi grasi monosaturati care ajuta la scaderea colesterolului rau (LDL) si cresterea celui bun (HDL). Adaugati-l in salate, sau utilizati-l in locul untului sau margarinei.

Grasimea din peste polinesaturati si Omega-3 si care se gaseste in somon, ton, macrou, sardine, este de asemenea foarte buna la scaderea colesterolului LDL si a trigliceridelor. Ideal ar fi sa consumati de doua ori pe saptamana astfel de grasimi.

Ovazul contine beta-glucan (un tip de fibra) care ajuta la scaderea colesterolului din sange. Consumati ovaz cat mai putin indulcit si cat mai putin procesat, optiuni foarte bune pentru un mic dejun sanatos.#4 Noi simptome sau chiar mai vechi care-ti afecteaza viata zi de zi. Incearca sa constientizezi daca ai vreo simptoma care se repeta, de exemplu, daca simti la un moment dat un disconfort toracic sau dispnee la urcarea unor simple trepte, mai ales, daca nu ai avut nicio problema de acest fel.
#5 Combinatie de doua sau mai multe simptome. Respiratia devine mai grea, o usoara ameteala, sudoare rece pe piept, gat sau dureri la nivelul maxilarului. Daca ai cel putin doua din aceste manifestari, trebuie neaparat sa ajungi la un medic!
#6 Simptome severe si persistente. Trebuie sa-ti dai seama ce anume declanseaza anumite simptome, cele mai multe, actionand in mod deosebit in urma stresului. Anumite simptome sunt in mod normal, mult mai dureroase decat de obicei.

Comments are off this post!