Sfaturi pentru a avea ochi frumosi si sanatosi

Sfaturi

Sfaturi pentru a avea ochi frumosi si sanatosi

24

De cele mai multe ori, a avea grija de sanatatea noastra este mai la indemana decat credem. Este si cazul ochilor, anumite obiceiuri nesanatoase si pe care cu usurinta le putem evita, ducand la alterarea sanatatii lor. O alimentatie sanatoasa, renuntatul la fumat, ochelari de soare, sunt doar cateva sfaturi pentru a avea ochi sanatosi si frumosi; hadeti sa vedem impreuna, ce putem face in acest sens!

ochelari-soare-pentru-ochi-sanatosi

Poarta ochelari de soare

O pereche de ochelari de soare sunt foarte folositori pentru a va proteja de razele ultraviolete ale soarelui; expunerea indelungata la raze UV, duce la aparitia cataractei si degenerescentei maculare. Trebuie sa alegeti ochelari de soare care blocheza deopotriva razele UVA si UVB intr-o proportie de 99% si 100%; lentilele curbate sunt indicate de asemenea. Cand conduceti masina, pentru a evita efectul de orbire, sunt indicati ochelarii de soare cu lentile polarizate. Anumite lentile de contact va ofera protectie UV.

ochelari-protectie

Poarta ochelari de protectie

In functie de locul de munca, sau daca aveti ceva de facut acasa care implica saritul unor fragmente metalice sau aschii de lemn, evitati surprizele neplacute si purtati intotdeauna ochelari de protectie. Anumite sporturi (gen hochei) sunt periculoase, cu consecinte foarte grave, de aceea trebuie sa purtati casti si ochelari de protectie.

alimentatie-sanatoasa-pentru-ochi-sanatosi

Alimentatie sanatoasa

Protejarea ochilor incepe cu o alimentatie corespunzatoare, studiile demonstrand ca nutrientii ca acizii grasi omega-3, zinc, luteina, vitaminele A, C, E, pot ajuta la indepartarea problemelor care pot aparea, gen degenerescenta maculara si cataracta. Alimentatia sanatoasa va ajuta sa aveti o greutate corespunzatoare, ceea ce miscsoreaza riscul de a avea boli legate de obezitate, gen diabet zaharat de tip 2 – principala cauza a orbirii in cazul adultilor.

renunta-la-tigara

Renunta la fumat

Fumatul duce la aparitia cataractei, afecteaza nervul optic si duce la degenerescenta maculara. Daca ai renuntat la fumat si apoi iarasi te-ai apucat, mai incearca sa te lasi: intr-un final, vei reusi acest lucru!

evita-calculator-pentru-sanatate-ochi

Nu sta mult in fata calculatorului!

Statul timp indelungat in fata monitorului, oboseste ochii, face ca vederea sa fie incetosata, uscarea ochilor, dureri de cap, probleme cu focalizarea de la distanta, dureri de gat, spate, umeri.

Control periodic

Afla daca parintii tai sau orice altcineva din familie sufera de diabet sau hipertensiune arteriala! Ai varsta de 65 de ani sau esti afro american avand o varsta de peste 40 de ani? Daca raspunsul este DA la oricare dintre aceste intrebari, riscul de a avea probleme cu ochii este rdicat. De aceea, este foarte important sa ai vizite medicale regulate, un diagnostic timpuriu, putand preveni multe lucruri neplacute care ti se pot intampla.

Comments are off this post!