Succesul incepe dimineata

Stil de viata

Succesul incepe dimineata

68

Cu siguranta nu mai este un secret pentru nimeni ca cei mai de succes oameni din lume au rutine de dimineata bine puse la punct, care le ofera energia si motivatia pentru a-si atinge scopurile. Aceste rutine matinale ii ajuta sa se concentreze, sa isi stabileasca prioritatile si sa aiba grija ca mentalitatea zilei respective sa fie una constructiva.


Aceste rutine de dimineata sunt esentiale pentru a va concentra pe obiectivele voastre si pentru a va imbunatati modul de gandire. A face acest lucru printre primele in ziua respectiva, va ajuta sa fiti concentrati pe ceea ce aveti in mod concret de facut, va ofera o claritate a ceea ce este de facut si ceea ce vreti sa obtineti si, foarte important, va ofera poate singura perioada din zi in care nu sunteti intrerupt sau prinsi in vreo agitatie.

 

Dar, cum putem face sa incepem ca aceasta rutina de dimineata, chiar sa functioneze?

1 Concentreaza-te pe valorile si obiectivele tale! Rutina de dimineata trebuie in primul rand, sa fie acel timp dedicat obiectivelor si valorilor; iar dimineata este cel mai bun moment pentru a face acest lucru, pentru ca apoi, viata, isi intra in drepturi. Asa ca, dimineata, inainte de toate, acorda-ti putin timp pentru a-ti scrie obiectivele, alege-ti activitatile matinale, timp in care gandeste-te sa fii sigura ca acestea sunt aliniate propriilor valori, aducandu-le in acest mod, mai aproape de realitate.

2 Cauta inspiratie, dar nu copia! Poti vedea multe exemple ale persoanelor care copie rutinele altora si poate te intrebi de ce nu functioneaza si in cazul lor … ca si in situatiile retetelor de slabit, acele rutine nu functioneaza pentru oricine; fiecare are un mod de viata, structuri genetice diferite. Daca de exemplu, vrei sa te trezesti foarte de dimineata si sa incepi sa muncesti pentru obiectivele proprii, atunci acest lucru este ceva personalizat, pentru tine, pentru a-ti atinge scopurile. Vezi oameni de succes si iti doresti sa fii cu ei? Inspira-te de la ei si nu copia, adapteaza pentru tine si abia dupa ce totul este bine conturat, vei avea parte de o rutina sanatoasa si vor incepe sa apara si rezultatele!

3 Prioritizeaza activitatile! E destul de usor sa cadem in capcana de a medita, a citi sfaturi motivationale, a practica recunostinta, a citi carti, totul pentru a imbunatati mentalitatea. Din pacate, aceste lucruri pot fi coplesitoare, ne pot obosi si din pacate, rezultatul, de cele mai multe multe ori, se materializeaza in renuntat. Cel mai bine, este sa incerci sa constientizezi, care din aceste activitati consideri si simti ca au cel mai mare impact asupra ta, asupra modului de gandire si de atingere a obiectivelor. In momentul in care vezi ca acestea au intrat in rutina ta in mod natural, iar rezultatele apar, mai poti adauga una sau cateva, dar fara ca ele sa te faca sa te simti coplesita.

4 Incepe cu noapte de dinainte! Toata rutina de dimineata incepe cu noaptea de dinainte, iar daca doresti sa te trezesti mai devreme pentru a incepe sa lucrezi in scopurile tale, fa acest lucru cat mai usor! De la pregatitul hainelor, la pregatitul micului dejun, la scrierea programului din ziua respectiva, toate sunt bune atunci cand trebuie sa sari din pat dimineata si sa incepi. Dar cel mai important din toate acestea: daca vrei sa te trezesti dimineata plina de energie si viata, trebuie sa te bagi in pat devreme!

Comments are off this post!