Suplimentele beauty necesare: biotina, colagenul, vitamina D

Suplimentele beauty sunt necesare pentru a pastra un echilibru intern in organism, lucru extrem de important pentru starea noastra de bine si frumusete.

Suplimentele beauty sunt necesare pentru a pastra un echilibru intern in organism, lucru extrem de important pentru starea noastra de bine si frumusete, si care se manifesta la exterior printr-un LOOK tanar, o piele neteda si ferma, ochi luminosi, iar beneficiile pot continua ….

Biotina iti poate oferi crestere si beneficii sanatoase pentru piele si unghii si se pare ca functioneaza prin stimularea productiei de aminoacizi, ce creeaza proteina cheratina, care intra in structura parului, a unghiilor, a straturilor superioare ale pielii. Daca consumi biotina, rezultatele benefice ale pielii despre care se spune ca sunt vizibile sunt discutabile, dat fiind faptul ca foarte putine cercetari exista in aceasta privinta. Mai mult decat atat, nu poti vedea rezultate notabile deoarece poti avea un deficit in ceea ce priveste biotina – ce se gaseste in oua, peste, nuci. Si chiar daca nu exista cifre si statistici, conform institutiilor abilitate, carenta biotinei este rara in randul adultilor sanatosi care au parte de o alimentatie echilibrata.

Iar specialistii recomanda biotina ca supliment, deoarece ofera un ajutor usor, mai ales ca organismul nostru nu poate depozita o cantitate foarte mare. Biotina este solubila in apa, astfel ca o mare parte din cantitatea ingerata este eliminata prin intermediul urinei. Poti lua o perioada de cateva luni, observi rezultatele si apoi poti renunta fara nicio problema.

 Biotina este solubila in apa, astfel ca o mare parte din cantitatea ingerata este eliminata prin intermediul urinei.

Daca te gandesti sa iei biotina ca supliment, ar trebui sa te astepti la rezultate dupa aproximativ 90 de zile, timp necesar parului pentru a extrage ingredientele folositoare in cadrul ciclului complet de crestere. Recomandabila este o doza de 5000 micrograme celor ce au probleme cu subtierea firelor de par si caderea lui. Daca ai parte de caderi de par in smocuri sau care te ingrijoreaza foarte mult, e posibil ca stresul sa fie de vina, astfel ca este indicata o vizita la doctor.

Pudra de colagen este foarte buna pentru piele, in aceasta situatie, ea fiind ca o primavara in interiorul organismului, unul din suplimentele beauty care nu ar trebui sa lipseasca, cel putin de la o anumita varsta. Colagenul este principala proteina structurala a pielii noastre, responabila pentru rezistenta si fermitate sau … pentru lipsa lor. Productia naturala de colagen a corpului nostru incepe sa scada incepand cu varsta de 20 de ani, ceea ce duce dupa aceasta varsta la aparitia ridurilor si lasarea pielii.

La fel ca si in cazul biotinei, ingerarea diverselor formule de colagen sau mai bine zis eficienta lor, nu s-a bucurat de numeroase studii si cercetari. Nu se poate afirma cu siguranta ca daca dimineata consumi o lingura de praf de colagen, vei avea pielea mai ferma sau intinsa. Colagenul este o proteina necesara organismului nostru pentru a construi noi structuri si indiferent de sursa de unde provine, nu poti controla daca proteinele pe care le ingerezi are ca rezultat o piele ferma. Din punct de vedere logic, nu ar trebui sa fie nicio problema in a lua astfel de suplimente, dar ceea ce trebuie retinut este faptul ca o combinatie intre alimentatie si suplimente este ideala pentru corpul tau. Iar modul in care suplimentele ajuta sau nu, depinde de organismul fiecaruia, de stilul de viata, de varsta, greutate si genetica, asa ca, cel mai bine este sa consulti un medic si/ sau nutritionist pentru a lua cele mai bune decizii.

Unul din suplimentele beauty care intr-adevar este necesar organismului este vitamina D, ce poate fi luata din lapte, peste gras, dar si din actiunea razelor soarelui

Unul din suplimentele beauty care intr-adevar este necesar organismului este vitamina D, ce poate fi luata din lapte, peste gras, dar si din actiunea razelor soarelui, doar ca, in aceasta situatie, trebuie sa ai grija de protectia solara. Cam aproximativ 50% din populatie are insuficienta de vitamina D si spre deosebire de biotina, ea nu este solubila in apa, astfel ca poti exagera; de aceea este indicata o conversatie cu medicul tau inainte de a lua suplimente cu aceasta vitamina.