Cand vine vorba de proteinele necesare zilnice, optiunile sunt nelimitate cand suntem bine informati. Multe alimente vegetale contin destule proteine incat sa ne asigure o alimentatie si un stil de viata sanatoase. Iata mai jos o lista cu cele mai importante vegetale bogate in proteine.
Sparanghelul este o leguma reprezentativa bogata in proteine, 7 – 8 betisoare asigurandu-ne 3 grame proteine.
Conopida are o influenta benefica sanatatii noastre, dandu-ne un necesar de 2,30 grame proteine la un volum de marimea unei cani obisnuite. La aceasta, adaugati si faptul ca reduce riscul cancerului si a bolilor cardiovasculare.
Un numar de aproximativ 30 de arahide (preferabile fara sare) ne dau aproximativ 6,7 grame proteine. Consumul untului de arahide este la fel de benefic ca si arahidele insesi.
O ceasca de ovaz fiert contine 6 grame proteine! Pe langa aceasta, are un continut mare de fibre si regleaza nivelul zaharului in sange.
6 grame proteine castigam in cazul consumului a 25 migdale, plus o mare cantitate de substante nutritive, de aceea ele nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra!
Micul copacel broccoli, face parte la fel ca si conopida din familia cruciferelor, iar o cantitate egala cu volumul unei cani obisnuite ne da aproape 6 grame proteine.
O mana de spanac fiarta ne da aproximativ 5,5 grame proteine, alaturi de proprietatile flavonoide – benefice in lupta anticancer. Spanacul este de asemenea bun pentru piele, oase, ochi, creier.