Cremele de protectie solara sunt o necesitate si cand ne expunem direct razelor solare dar si in viata de zi cu zi, mai ales ca este stiut faptul ca majoritatea prezentam sensibilitate la actiunea razelor solare. Pielea este cea mai vizata, doar ca de multe ori, achizitionarea cremelor si a altor produse beauty care servesc acestui scop, creeaza de cele mai multe ori, confuzie.
Si avem nevoie de protectie solara oricand si aproape oriunde pentru a reduce riscul aparitiei petelor intunecate, a ridurilor, a pielii crapate si cel mai bun lucru pe care il poti face este acela de a-ti forma anumite ritualuri pe care sa le respecti cu adevarat.
Cremele de protectie solara fizice contin minerale si “imprastie” razele UV cu ajutorul zincului sau dioxidului de titan. Iata ce trebuie sa stii …
- Sunt blande, puternice, oferind protectie de lunga durata si nu provoaca reactii alergice.
- Sunt diferite, dioxidul de titan fiind mai bun la devierea razelor UVB care ard, in timp ce zincul este mai bun in reflectarea razelor UVA ce genereaza pete intunecate si riduri. Un mix din cele doua este cea mai buna solutie!
- Sunt curate datorita nano particulelor si se spune ca nu penetreaza pielea. Doar un studiu a demonstrat ca peste 0,01% din nanozinc a intrat in sange.
Cremele de protectie solara chimice absorb lumina UV in piele, convertind-o in caldura si dezactivand-o. Ce trebuie sa stii despre ele …
- Sunt usoare, oferindu-ti un sentiment de “cosmetice elegante” cu finisaj invizibil, pretabil pentru toate tipurile de piele.
- Sunt sigure conform cercetarilor actuale si chiar daca pot intra in fluxul sanguin, nu s-au demonstrat efecte negative ale acestora.
- Sunt cele mai bune cand sunt amestecate cu alte substante chimice sau filtre minerale si antioxidanti cu scopul de a spori protectia impotriva radicalilor liberi.
Iata cuvinte pe care le poti regasi atunci cand cumperi produse de protectie solara, majoritatea in limba engleza, fiind considerate ca “universale”! Ce inseamna si in ce circumstante pot fi folosite …
- Reef-safe
Fara filtre chimice in legatura cu albirea coralilor, anumite state interzicandu-le. Cu toate acestea, anumiti experti afirma ca “stiinta inca nu e clara” vizavi de acest subiect. - Ocean-safe
Formule rezistente la apa care sunt putin probabil sa se spele in apa si sa afecteze viata marina. - Organic
Sunt folosite uneori pentru descrierea cremelor de protectie solara minerale sau alte ingrediente precum uleiul organic din macese. - Broad spectrum/ UVA
Contine scuturi UVA si nu exista nicio masura UVA, asa ca in mod real nu exista nicio masura care sa ne arate de cata protectie avem parte. Alege protectie cu scuturi UVA ca mexoryl si zinc, plus antioxidanti pentru a lupta impotriva daunelor solare. - Blue light
Acesta este urmatorul pe spectru dupa UVA si UVB, lumina emisa de soare si de smartphone/ tableta/ calculator; afecteaza pigmentarea si colagenul.