Cand auzi discutii despre pierderea auzului, te gandesti la o problema care vine odata cu varsta si daca esti o persoana mai tanara, bineinteles ca nu prea ii dai importanta. Dar, conform unor statistici bine documentate, aproximativ jumatate din persoanele cu varsta cuprinsa intre 13 si 35 de ani este expusa pierderii auzului datorita zgomotului recreativ.
Un zumzait in urechi care vine si pleaca este unul din principalele semne timpurii ale pierderii auzului. Poti incepe sa auzi un bazait sau un sunet la nivel scazut, dar cand devine mai vizibil, este mai frecvent sau constant, asta inseamna ca ai nervii din ureche deteriorati, ceea ce nu este o veste chiar foarte buna, mai ales daca esti o persoana tanara.
Castile de urechi sunt cele care afecteaza cel mai mult auzul sau mai bine zis pierderea auzului atunci cand sunt folosite, astfel ca, generatiile tinere trebuie sa fie atente si constiente de acest lucru si sa acorde o mare atentie primelor semne.
Daca ai parte mai des de poticniri, nu stangaciile sunt de vina! Cand oamenii au probleme cu auzul, isi concentreaza efortul pentru a auzi lucruri foarte simple, ceea ce solicita multa atentia din partea creierului, care nu te mai poate ajuta 100% in privinta echilibrului.
Cand iti pierzi auzul, urechile nu mai au capacitatea maxima de a atenua zgomotele puternice. Durerea este greu de descris, situandu-se undeva intre o durere fulgeratoare ascutita si o durere surda.
O ureche care functioneaza in parametri normali, te poate ajuta sa auzi ce vrei intr-o camera zgomotoasa. Daca nu poti, acest lucru este unul din primele semnale ale pierderii auzului la intervalele superioare. Despre pierderea auzului se pot spune multe, dar ceea ce trebuie tu sa retii este faptul ca indiferent de problema, trebuie sa solicititi ajutor din partea unui medic specializat, o consultatie temeinica fiind cel mai indicat lucru de facut in astfel de situatii.