Diana Boldeanu face parte din noul val de designeri autohtoni. Ea spune ca a ales moda ca mijloc de manifestare artistica si ca isi doreste nespus de mult sa se perfectioneze in aceasta industrie, de care a fost atrasa inca de mica. Tocmai de aceea a pornit pe acest drum si a studiat moda la o renumita universitate din Romania. Diana Boldeanu a absolvit de curand si a realizat o colectie ce mi-a atras atentia, astfel incat mi-am dorit sa o aduc in atentia iubitorilor de moda si frumos, printr-un scurt interviu, insotit de fotografii din colectie.
Ce inseamna moda pentru tine?
Pentru mine, moda inseamna un prilej de evadare din viata de zi cu zi. Imi place foarte mult zona de costume, realizarea pieselor vestimentare avangardiste. Moda este totodata un filtru al viziunii proprii legate de arta si exprimare a trairilor personale, transpuse in haine.
Ce te-a inspirat sa realizezi aceasta colectie?
In luna februarie am petrecut vacanta in Insulele Canare, unde au avut loc festivitatile anuale ale carnavalului. Am asistat la o adevarata desfasurare de forte: oameni de toate varstele, costumati in diverse personaje, au umplut strazile cu frenezie si entuziasm. Un joc al dualitatii si al vulnerabilitatii subliniaza ideea conceptului MASQUARADE, mastile sociale fiind date jos in mod paradoxal, atunci cand oamenii se folosesc de costume si masti de carnaval, pentru a-si exprima trairile si emotia spiritului de sarbatoare. Notiunea de masca este ca o eliberare pentru ceea ce se afla in interiorul nostru; masca reprezinta mijlocul prin care putem deveni ceea ce noi simtim ca suntem.
Cat de importante consideri ca sunt hainele in viata unui om?
Hainele sunt importante in masura in care te fac pe tine ca individ sa expui o imagine a ceea ce vrei tu sa transmiti celor din jurul tau despre tine. Ele au un impact vizual puternic, insa nu intotdeauna poti descoperi o carte dupa coperta.
Ce materiale ai folosit pentru realizarea acestei colectii?
Avand ca sursa de inspiratie carnavalul si directia vestimentara, am ales sa folosesc materiale in culori vibrante, o combinatie intre texturi fluide si structuri rigide precum taftaua, brocartul sau catifeaua, pe care le-am folosit ca baza de constructie.
Carui public se adreseaza Diana Boldeanu?
Imi place sa cred ca hainele nu au intodeauna un public tinta caruia trebuie sa i te adresezi; ele sunt ca niste emotii, ce-i fac pe ceilalti sa vibreze in functie de perceptiile si filtrul personal.
Unde te vezi peste 10 ani?
Este greu sa raspund la aceasta intrebare pentru ca telurile mele in viata se schima in mod constant. Odata atins un obiectiv, imi creez noi scopuri, insa ma vad lucrand tot in ramura creativa.
Care este cea mai mare dorinta a ta?
Cea mai mare dorita a mea este sa nu imi pierd niciodata entuziasmul si sa raman perseverenta in calea pe care mi-am ales-o in viata.
Cu ce te diferentiezi de designerii actuali?
In cei cinci ani de facultate, mi-am dat seama ca fiecare dintre noi este unic in ceea ce priveste viziunea despre haine si stil. Acum pot sa recunosc cu usurinta o piesa vestimentara a unuia dintre colegii mei fara ca sa mi se spuna cine a realizat-o. Eu merg foarte mult spre zona de rafinament; indiferent de stilul abordat, imi place sa dau o tusa de feminitate si fragilitate.
Ce materiale preferi pentru realizarea unei rochii de seara?
Imi plac materialele fluide si fibrele naturale. O rochie devine pretioasa si eleganta, atunci cand alegi materiale simple, dar de buna calitate.
Creezi produse in serie sau unicat?
Sunt la inceput de drum, iar hainele pe care le fac, nu seamana niciodata intre ele. Creez haine in functie de personalitatea celui care le poarta. Mereu diversific, chiar daca sunt cereri pentru un anumit produs; de fiecare data aleg impreuna cu clientele mele sa mai adaugam sau sa modificam ceva in functie de preferintele si silueta fiecareia.
Ce sfaturi are Diana Boldeanu pentru iubitorii de fashion?
Sa fie ei insisi indiferent de trenduri. Cand porti ceva ce te reprezinta, devii increzator si automat starea ta de spirit face ca haine pe care le porti, sa capete o anumita prestanta.