Durabilitatea parfumului nu depinde în mod special de parfumul însăși ci de modul în care este purtat sau depozitat. Parfumurile de lux sunt realizate cu atenție și grijă, astfel că ele merită să strălucească întreaga zi.
Ce putem face pentru ca durabilitatea parfumului să ne mulțumească?
Evită să ții parfumul în baie!
A avea unul sau mai multe parfumuri în baie arată frumos, doar că depozitarea în acest spațiu duce la o aromă mai slabă. De vină sunt umiditatea și variațiile de temperatură, ambele degradând conținutul chimic al mirosului. Acest lucru slăbește în timp parfumul, reducându-i profunzimea și persistența. Cel mai bun loc de depozitare pentru un parfum este într-un dulap răcoros și întunecat, de preferat în ambalajul original care nu doar că arată bine dar este și protector.
Nu freca încheieturile după pulverizare!
Aceasta este probabil una din cele mai mari greșeli pe care le fac mulți, o secvență văzută de multe ori în filme, dar care nu te avantajează deloc, ci dimpotrivă, scade semnificativ durabilitatea parfumului. Este probabil un gest interesant, poate elegant, dar nu trebuie făcut dacă îți dorești ca parfumul să dureze cât mai mult. Această fricțiune crește căldura, ceea ce duce la estomparea notelor de vârf; pierzând acele prime straturi ale aromelor, parfumul devine dezechilibrat.
Aplică parfumul pe încheieturi și lasă-l să se usuce la aer, iar dacă îți dorești un boost, țintește punctele de puls cum ar fi spatele urechilor sau baza gâtului, dar fără a freca acele zone.
Nu aplica în exces în zonele de climă caldă!
Când vremea este frumoasă este tentant să aplici mai mult parfum cu scopul că va dura mai mult, doar că de obicei, durabilitatea parfumului are de suferit. Căldura face ca parfumul să se evapore mai repede, făcând mirosul dominant la început pentru ca apoi să devină inexistent. Mai mult, utilizarea excesivă irosește stropii de lux, iar pe vremea caldă mai puțin înseamnă mai mult. Mergi într-o astfel de situație pe parfumuri ușoare, cu mirosuri răcoritoare, care sunt concepute pentru a prospera în astfel de medii.
Fără parfum pe bijuterii sau haine
A pulveriza parfumul pe eșarfă sau diverse accesorii poate fi mai convenabil, mai ales când te grăbești, dar cu toate acestea, acest lucru este mai dăunător decât benefic. Uleiurile din parfum și bijuteriile metalice pot reacționa, schimbând parfumul sau decolorând bijuteriile. Hainele pot atenua sau distorsiona mirosul, în multe cazuri lăsând pete, mai ales dacă materialele sunt sintetice. De aceea este preferabilă aplicarea parfumului direct pe piele, anumite zone eliberând în mod natural parfumul pe parcursul întregii zile, lăsând un miros delicat și de durată.
Nu aplica parfumul pe pielea uscată!
Ai putea considera pielea ca o pânza pentru parfum; o pânză uscată nu păstrează vopseaua, pielea uscată nu ține bine parfumul. Parfumurile se lipesc mai bine de pielea umedă, permițând aromei să dureze; parfumul este mai repede absorbit de pielea uscată, lăsând însă mai puțin pe parcursul zilei.
Înainte de aplicarea parfumului masează puțină cremă hidratantă sau ulei de corp fără parfum, ceea ce va ajuta parfumul să persiste mai mult.
Parfumul este mai mult decât un miros: este reflectarea ta și merită să funcționeze impecabil de fiecare dată. Evitarea acestor greșeli prezentate mai sus îți va oferi certitudinea că durabilitatea parfumului cu toate notele sale vor persista cât mai mult. Purtarea unui parfum nu este suficient: trebuie să îl lași să transmită mesajul tău, așa că arată-ți toată dragostea pe care o merita și vei fi răsplătită cu o eleganță de neînlocuit.