Faptul ca ne duce cu gandul la un cer instelat sau la petrecerile de lux, nu inseamna ca ar trebui sa privim glitter–ul ca pe ceva iesit din comun, mai ales ca este de fapt un microplastic care rezulta dintr-un poliester curat. Rezultatul final care inseamna de fapt stralucirea, apare atunci cand acesta este acoperit in aluminiu, colorat, apoi sfaramat in bucati mici.
Recentele tendinte ale colectiilor caselor de moda au abundat cu glitter-ul, de la folosirea lui in hainele propriu zise pana la machiaje si accesorii. Astazi, un blug sau un tricou, este mult mai cool daca are ceva stralucire pe undeva, ca sa nu mai vorbim de necesitatea tot mai crescanda de a purta ceva sclipiri pe pleoape, chiar in machiajul de zi cu zi. Marile companii de produse de infrumusetare introduc astfel de formule stralucitoare, de la jeleuri la balsamuri, pana la pudre in diverse culori, evident, cu ceva stralucire.
Marile branduri recomanda – conform prezentarilor de pe catwalk – ca glitter-ul sa fie purtat peste tot, da la sprancene, la pleoape sau buze, dar, daca il vrem in viata de zi cu zi, ar trebui sa pastram un anumit minimalism. Pleoapele ar fi de ajuns si poti merge pe o nuanta neutra, pentru ca, ulterior sa adaugi o stralucire corespunatoare in partea superioara. Sau, poti adauga pentru un aspect pop ceva stralucire in colturile ochilor, sau peste linia neagra sau maro deasupra genei superioare.
Daca folosesti glitter in machiaj, trebuie per total sa pastrezi totul la minim. Pastreza pielea proaspata folosind o baza de machiaj usoara si foloseste putin blush si ruj la minim. Mergi pe nuante stralucitoare care ofera tenului un aspect natural: bronz, cupru, aur vechi, aur roz, taupe, particule de pastel opalescent.
Pentru indepartarea sclipiciului, foloseste apa micelara pe baza de ulei, care ajuta particulele sclipitoare sa fie indepartate usor si este minimizata posibilitatea de a zgaria pielea. Garnier SkinActive Micellar Oil-Infused Cleansing Water
Exista o preocupare crescanda a efectelor daunatoare ale sclipiciului in viata marina, in mod particular daca ajunge in apa dupa ce este spalata de pe chip. Glitter-ul biodegradabil este realizat din glicerina si celuloza – pe baza de plante, dar inca nu este diponibil la scara larga. Poti cauta astfel de produse la marci ca EcoStardust si The Mermaid Cave.