Ingrijirea unghiilor in 2020, poate mai mult ca niciodata, este una extrem de diversificata pentru aspectul si ingrijirea unghiilor, servicii din ce in ce mai diverse, venite din partea saloanelor de infrumusetare. De la aceasta diversitate pana la confuzie, nu mai este decat un mic pas, asta mai ales daca nu cunosti termenii si ce inseamna fiecare procedura.
Ingrijirea unghiilor in 2020 si tipuri de manichiura
Manichiura clasica
Lacul de unghii traditional este realizat in mod normal de polimeri si pigmenti flexibili, se usuca natural si dureaza aproximativ o saptamana, in functie de cat de mult soliciti mainile si cu ce intra in contact.
Manichiura cu gel
Aplicate dintr-o sticluta, gelurile in varianta soft sunt un amestec de pigmenti si oligomeri, care au nevoie in final de lumina LED sau UV. Aceste geluri dau un aspect de umplere unghiilor si tin in jur de 14 zile. Daca salonul sau un produs pentru acasa este etichetat ca „gel” dar nu cere uscarea cu UV sau LED, inseamna ca e altceva. De multe ori, companiile producatoare de astfel de produse, folosesc termenul „gel” pentru a descrie o oja mai groasa in textura.
Manichiura acrilica
Este aplicata pudra acrilica cu ajutorul unei perii cu lichid monomer sau este folosita pentru prelungirea unghiilor. Acest amestec face sa ai parte de cele mai rezistente unghii si poate dura si pana la 3-4 saptamani, dar, cu cat unghiile cresc, cresc si sansele ca acestea sa se rupa datorita golului lasat. In mod normal, manichiuristii ar trebui sa recomande o vizita de „reumplere” la doua saptamani.
Manichiura dip
Acestea sunt facute dintr-o pulbere acrilica si un lichid care activeaza agentul. Tehnicianul aplica baza pe unghii, apoi este aplicat amestecul acrilic, dupa care, intra in functiune activatorul. Anumite persoane, au afirmat ca aceste unghii dureaza mai putin decat cele acrilice, dar nu exista dovezi clare in aceasta privinta.
Varfurile
Aceste piese de plastic sunt lipite de unghii pentru a le alungi, dupa care este aplicat acrilicul pentru un aspect real. Apoi, se merge pe nuanta dorita, daca acrilicul nu ara nicio culoare.
Produsele ECO si ingrijirea unghiilor in 2020
Fenomenul ECO, al produselor cat mai naturale a patruns in multe din sectoarele beauty. Dar ce stim despre unghii iin aceasta privinta?
A avea o oja „curata” pare cumva o formulare inadecvata si asta pentru ca ingredientele folosite nu cresc in natura. Constientizarea folosirii unor ingrediente curate, care nu afecteaza nici mediul inconjurator si nici omul, au determinat companiile sa foloseasca astfel de termeni, in realitate neexistand nicio definitie concreta. Producatorii si comerciantii pot „jongla” cu astfel de termeni dupa bunul lor plac, masurile luate in majoritea cazurilor fiind acelea de a elimina anumite ingrediente folosite (care nu se bucura de cea mai buna reputatie!) si denumite „3-free”, „5-free”, etc.
- Formaldehida este folosita sub forma de conservant in produse cosmetice si este cunoscut ca are legatura cu cancerul si astmul.
- Ftalatii reprezinta o clasa de substante chimice de plasticizare, folosite la fabricarea produselor pentru a fi mai pliabile, pot afecta sistemul reproductiv, ducand la defecte de nastere.
- Toluenul este un ingredient toxic care poate afecta sistemul nervos si poate cauza defecte de nastere.
- Rasina de formaldehida adauga stralucire si durabilitate ojei, dar poate provoca reactii alergice.
- Camforul este utilizat pentru a tine oja inchegata dupa uscare si a nu se rupe, iar inhalarea lui, duce la ameteli, greata, dureri de cap.