Intarirea unghiilor este absolut necesara mai ales daca esti ghinionista a carei unghii au suferit foarte mult din cauza gelului si asta pentru ca, atunci cand este aplicat/ indepartat corect, acesta nu ar trebuie sa iti afecteze unghiile, ci dimpotriva, sa ti le intareasca. Iar daca unghiile tale acum sunt mai moi, casante, foarte subtiri, ar trebui sa parcurgi urmatoarele randuri, pentru a lua masurile necesare care sa te ajute sa revii la unghiile sanatoase pe care le aveai inainte.
Inainte de toate, trebuie stiut faptul ca indepartarea incorecta a extensiilor unghiilor este principala responsabila pentru deteriorarea unghiilor.
Primul pas pentru intarirea unghiilor este acela de a slefui stratul superior de gel, pentru ca apoi sa poti folosi acetona pentru inmuierea unghiilor; si poti face acest lucru si mai bine infasurand unghiile in dischete de bumbac imbibate in acetona cu folie. Dupa 10-15 minute, scoate folia si indeparteaza gelul cu ajutorul unui dispozitiv de indepartare a cuticulelor. Daca ai extensii, foloseste dispozitivul pentru a glisa usor unghia, incepand de la partea de jos a unghiei langa cuticula. In final, indeparteaza usor orice reziduu, ceea ce te va scapa de ele fara prea multa presiune pusa pe unghii.
Iti place sau nu, trebuie sa iei in calcul si o pauza de la gel, mai ales daca unghiile sunt deteriorate. Pilirea unghiilor este o parte importanta din procesul de a-ti face manichiura cu gel, iar daca unghiile nu sunt in cea mai buna forma, vor fi si mai mult afectate. Este indicat in aceasta situatie sa iei o pauza de cateva saptamani pentru a lasa unghiile sa creasca si sa devina mai puternice inainte de a le supune altor grele incercari.
Pe langa o pauza binemeritata, trebuie sa te concentrezi pe intarirea unghiilor/ a cuticulelor – cu ajutorul produselor hidratante, orice crema consistenta fiind perfecta pentru a hrani si hidrata pielea din jurul unghiilor in timp ce uleiul sau crema pentru cuticule vor patrunde mai profund, umpland golurile si facand unghiile mai puternice.
Multi specialisti din domeniu considera cu uleiul de jojoba ar patrunde cel mai bine in placa unghiala, doar ca nu exista studii stiintifice care sa sustina acest lucru. Nu ezita sa experimentezi cu orice fel de uleiuri, multi vazand rezultate foarte bune cu uleiurile mai groase, ca cel de cocos. Daca te intrebi de ce sunt atat de indicate uleiurile, trebuie stiut ca din momentul in care acestea au intrat in unghie, o si inmoaie si ii adauga flexibilitate, ceea ce face unghia mai rezistenta la rupere.
Unghiile absorb apa mai repede comparativ cu uleiurile, doar ca ea nu este atat de buna pentru ele. Cand sunt saturate cu apa, unghiile se intind si cand apa se evapora, unghiile se contracta, fapt ce slabeste legaturile interne dintre celule, ceea ce duce la rupere sau o mai usoara decojire. Cel mai bine este sa eviti sa tii unghiile in apa prea mult, folosirea manusilor, a uleiurilor de unghii pot ajuta destul de bine.
Intaritorul de unghii este un lucru bun pentru unghii – de obicei transparent, ce formeaza un strat protector pe unghie, infuzand ingrediente fortifiante. Ajuta la pastrarea unghiilor dure creand un sigiliu care le va impiedica sa se rupa, iar daca vrei sa achizitionezi unul bun pentru sanatatea unghiilor, atentie sa nu contina formaldehida si sa fie fabricat cu nitroceluloza si proteine vegetale!
Important de retinut pentru intarirea unghiilor
- Pentru indepartarea gelului si a extensiilor, acetona se pare ca este cea mai buna solutie in momentul de fata, dar pentru ca este puternica nu este indicat a fi folosita in rest. Daca folosesti oja obisnuita, exista destule produse acum, mult mai blande pentru unghii.
- Manusile reprezinta ce mai sigura masura de protectie a mainilor si implicit a unghiilor, deoarece, orice substanta chimica, detergent care se gaseste in casa le poate afecta. Asa ca opteaza pentru manusi de cauciuc cand speli vase, faci curatenie, lucrezi pe undeva prin gradina sau locul tau de munca necesita purtarea lor.
- Apa este buna pentru orice, mai putin cand tii unghiile in ea, dar in acelasi timp este necesar sa consumi destula; anumite probleme de deteriorare a unghiilor apar din cauza lipsei apei.
- Ia in calcul si suplimentele daca consideri ca unghiile sunt slabe, deteriorate, o consecinta a lipsei de nutrienti, doar ca trebuie mare atentie! Pana nu identifici corect cauzele datorita carora unghiile tale sunt fragile, nu lua ce apare in reclame sau ce iti recomanda o prietena! Stai de vorba cu medicul de familie sau cu un medic specialist! De retinut este faptul ca lipsa calciului, a acizilor grasi esentiali si a vitaminei B pot fi responsabile pentru unghiile slabe.
Acum ca stii cam tot ce trebuie despre deteriorarea unghiilor datorita gelului, cauzele, ce poti face acasa si cum poti ajuta la intarirea unghiilor, trebuie sa iei masuri pentru a nu ajunge in situatii neplacute. Daca unghiile ti-au fost deteriorate de gel, vorbeste cu manichiurista, explica-i temerile tale si sugereaza-i sa lucreze mai usor; agresivitatea nu este buna nici in acest caz.
Iar in cazul nefericit in care modul tau de a vedea lucrurile nu coincide cu cel al manichiuristei, poti apela la alt tehnician sau … poti invata sa ti le faci tu singura!