In ziua nuntii, mireasa este in centrul atentiei, iar buchetul ei este unul din cele mai importante accesorii ce trebuie sa se armonizeze cromatic si stilistic cu rochia si personalitatea miresei.
In Grecia Antica si apoi in Roma, miresele purtau ghirlande din plante puternic mirositoare pentru a alunga spiritele rele.
In Evul Mediu, buchetele au luat locul ghilandelor. Ele erau confectionate tot din plante cu miros puternic si chiar plante aromatice cu acelasi scop, dar si pentru a cosmetiza igiena precara.
Abia in secolul al XIX-lea, florile au aparut in buchetele de mireasa, “moda” fiind lansata la casatoria Reginei Victoria cu Printul Albert. Tot in aceasta perioada, apar primele scoli de instruire in domeniul florilor. In secolul XX, buchetul devine tot mai sofisticat si supus capriciilor modei, el capatand diverse forme si combinatii de culori, in anii ’30 el capatand dimensiuni uriase si ornamente exagerate. Pana spre finalul secolului, buchetul evolueaza spre natural si simplitate.
Daca la inceputuri, semnificatia buchetului e oarecum mistica, astazi, el este un accesoriu de imagine al miresei.
Articol realizat de Gina Cucos – Floraria Avant Garden