Kinga Varga, cum ti-ai descoperit talentul pentru aceasta meserie?
Cand la varsta de 6 ani m-am asezat la masina de cusut industriala din dorinta de a coase un accesoriu pentru invatatoarea mea.
Fara frica si cu dorinta de a crea ceva frumos, am inceput sa ma joc cu materialele, sa „fur” tehnici de croit. Mi-am dat seama repede ca am talent cand in liceu reuseam sa croiesc si sa execut o pereche de pantaloni in doua ore si care sa se aseze perfect pe corpul uman. Bineinteles mi-am umplut garderoba cu toate culorile de pantaloni si mi-am imbracat toti prietenii.
Am iubit si iubesc tot ce tine de aceasta meserie frumoasa si plina de provocari mereu.
Fiecare persoana poseda anumite abilitati si talent, ceea ce ne face sa fim unici. In timp ce talentul este o abilitate innascuta sau o aptitudine naturala, priceperea este o abilitate invatata si poate fi dezvoltata daca persoana respectiva isi pune timpul si eforturile la bataie. Talentul face ca lucrurile sa fie mai simple, insa, daca nu il intretii, nu ai facut nimic!
Talentul m-a ajutat sa invat rapid tehnici de executie, insa bineinteles m-a ajutat mult faptul ca am crescut intr-o familie in care creatia si realizarea vesmantului a fost meseria de baza a familiei, facuta cu drag si iubire.
Cand ai inceput sa creezi?
Prin clasa intai am inceput, insa asa din joaca, mai apoi prin clasa a VIII-a deja gandeam modele serioase pe care le dadeam tatei sa mi le execute. Toate vacantele le petreceam in atelierul tatalui meu unde am invatat meserie.
Iti mai amintesti ce ai creat prima data?
Primul produs a fost o gentuta din material pentru invatatoarea mea, apoi a urmat un maieu pe care am brodat logoul Dirty Dancing. Eram o fana mare a acelui film, apoi rand pe rand fusta, pantaloni, rochii. De sacouri, trench si paltoane se ocupa tata, eu le cream, el le executa identic dupa schita mea, fabulos.
Care este povestea brandului creat de tine?
Brandul care imi poarta numele a luat nastere acum 17 ani cand m-am lansat pe piata ca primul designer in domeniul tricotajului, ca apoi sa continui calatoria mea in zona confectiei pentru femei.
Tesuta din fire de matase, cashmir, organza, mohair sau piele, povestea KINGA VARGA se impleteste cu fire de traditie inceputa intr-un sat din Ardeal de catre bunicul pantofar si dusa mai departe la oras de catre tatal ce avea un atelier de croitorie. Kinga Varga da aripi traditiei si dupa premii si distinctii obtinute ca tanara designer, deschide in 2005 alaturi de Rifil, primul atelier de creatie.
Colectiile Kinga Varga spun o poveste despre candoare si senzualitate, despre feminitate si joc. De la piese care pot fi purtate zi de zi in combinatii ingenioase, pana la creatii unicat realizate manual cu o deosebita atentie la detaliu, Kinga Varga s-a impus pe piata de fashion din Romania prin inovatie, stil si eleganta.
Ce materiale se afla in topul preferintelor tale?
Materiale preponderent naturale pe baza de bumbac, in, matase, lana, catifea, tafta, vascoza, materiale cu tuseu placut, usor plina cu tinuta nobila. Imi place sa ma joc cu contraste mat-lucios, subtire-gros si sa creez tinute cu personalitate, piese versatile care sunt gata oricand sa treaca testul timpului si sa devina elemente nemuritoare in garderoba ta.
Cum arata un styling perfect pentru o seara la teatru?
Pentru o seara de teatru as alege o tinuta eleganta in stil minimalist in care accentul sa cada pe un accesoriu.
Care sunt cele mai dificile provocari din cariera unui creator de moda?
De a gasi acel echilibru subtil intre produsele de podium si cele de serie. De a crea modele vandabile insa creative la preturi corecte.
Care este ultima colectie realizata de tine?
Cea mai recenta colectie prezentata a fost lansarea noilor Aripi de ingeri din care ies flori de maci ca simbol al evolutiei sufletului si poeziile de iubire care au fost transpuse pe piese statement.
Carui public te adresezi cu articolele vestimentare realizate de tine?
…..