Luciul de buze reprezinta probabil una dintre cele mai “reusite” inventii din domeniul frumusetii, el crescand mult ca importanta in ultimul timp si gratie cercetarilor, are deja caracteristicile unei creme de hidratare si da buzelor un aspect proaspat si tanar. Aceasta mica minunatie – fara doar si poate trebuie sa se gaseasca in poseta fiecareia dintre noi!
Ce contine sau ce ar trebui sa contina un luciu de buze?
- Hidratantul – protejeaza si hidrateaza buzele, impiedicand craparea lor. Cand achizitionati un luciu de buze, cautati la ingrediente sa contina dimeticona, ricin, lanolina, vaselina, ele fiind cele mai bune pentru a tine umiditatea.
- Substanta care intareste luciul si il fixeaza pe buze – thickeners – si care include ceara de Candelila si ceara de Carnauba, plus alcool cetilic si stearilic (aceste tipuri de alcool nu usuca pielea).
- Colorantii care sunt extrasi din surse naturale sau realizate in laboratoare de cosmetica. Orice luciu de buze care contine coloranti ca beta-caroten, carmin, Red No. 7, Orange No. 5 sunt de incredere.
- Peliculogeni – ingrediente care ofera acel aspect bogat al luciului fixandu-l in acelasi timp (film-formers) prin formarea unei pelicule subtiri si ii regasim sub nume ca acrilati copolimeri sau acrilati de sodiu copolimeri.
Pentru un Aspect tineresc Anti age
Pentru a avea un aspect tineresc anti age, incercati un luciu de buze cu textura mai grea; le gasiti altfel de cum sunteti obisnuite: in tuburi sau alte tipuri de recipiente, cu bagheta in ambalaj. E mai dificil cu un astfel de luciu sa acoperiti liniile fine, dar acesta este rolul peliculogenului. Acidul hialuronic este indicat de asemenea, deoarece hidrateaza pielea buzelor, ‘netezind’ aspectul liniilor fine.
Ai buze sensibile?
Daca buzele voastre sunt foarte sensibile, evitati luciurile de buze care contin ingrediente de exfoliere si racire, cum ar fi camforul, mentolul, sau acidul salicilic. De asemenea, cautati luciu de buze fara miros, pentru a evita diverse reactii.
Vrei buze mai pline?
Anumite ingrediente cum ar fi uleiul de scortisoara, irita pielea facand-o sa se umfle sau altele – care includ cafeina sau niacina, stimuleza fluxul de sange, facand buzele sa para mai pline, dar avand efect temporar. Aceste ingrediente nu sunt daunatoare buzelor conform cercetarilor, dar de ce sa va riscati pe piele voastra? Daca doriti o solutie mai ‘soft’, incercati varianta cu peptide-tripeptide!